Ana Carrasco on aloittanut kisauransa jo teini-ikäisenä vuonna 2013, ja hänestä tuli viime sunnuntain Portugalin kisassa ensimmäinen nainen, joka koskaan on voittanut MM-sarjan yksittäisen kisan. 20-vuotias espanjatar ajaa Kawasaki Ninja 300:lla ja voitti Yamaha-kuljettajat Alfonso Coppola 0,053 sekunnilla ja Marc Garcian 0,062 sekunnilla kauden kymmenennessä FIM Supersport 300 -sarjan MM-kisassa.

Autodromo Internationalen 11-kierroksisen kisan päätteeksi Carrasco nousi seitsemänneksi kokonaiskilpailussa, kun vielä kaksi osakilpailua on jäljellä. Coppola siirtyi kärkeen ja Garcia putosi toiseksi.

Carrasco aloitti moottoripyöräilyn 3-vuotiaana ja osallistui ensimmäistä kertaa kansainvälisiin kilpailuihin 16-vuotiaana Moto3-kisassa 2013. Hän oli ensimmäinen nainen sitten Katja Poensgen vuoden 2001 saavutusten jälkeen, joka sai pisteitä MM-kisoista.

Hän ajoi European Moto2 -sarjassa kauden 2016 ennen siirtymistään World Supersport 300 -sarjaan. Sarja on tarkoitettu lupaaville uusille kuljettajille näytön paikaksi.

– Olen erittäin onnellinen tästä tuloksesta, Carrasco kertoi. – Haluan jakaa sen koko tiimini kanssa. Olemme tehneet kovasti töitä ja olemme edistyneet joka kisassa. 

Asiasta kertoi mm. The Guardian.