Vilma Jarkkola, millaisella pyörällä nyt ajat?

– KTM 125cc

Miten päädyit moottoripyöräilyn pariin?

– Isäni ajaa enduroa ja olen kulkenut hänen mukanaan kisoissa ja harjoituksissa pienestä pitäen. Suurin osa perheemme ystävistä liittyy tavalla tai toisella enduroon. Moottoriurheilu on ollut aina osana elämääni, vaikka itse en aina olekaan ajanut.

Milloin aloitit ajamaan enduroa?

– Pienestä asti minulla on ollut joku pyörä. Ajelin silloin tällöin, kun oli aikaa ja innostusta. Ratsastus ja jalkapallo olivat tuolloin lajit, joihin panostin enemmän. Moottoriurheilua aloin hajoitella ja ajaa määrätietoisemmin vuonna 2015.

Treenaatko muita moottoriurheilulajeja?

– Enduroa en voi vielä ikäni puolesta ajaa kisoissa, mutta treenata voin. Täytän 16 vuotta vasta tämän vuoden syyskuussa. Kaudet 2016 ja 2017 ajoin sekä motocrossia että crosscountrya naisten luokassa kilpaa.

Motopalvelu CC-kilpailu Orimattilassa. 'Tykkäsin Orimattilan reitistä, vaikka se olikin sateiden jälkeen märkä', päivitti Vilma Jarkkola kisojen jälkeen. Kuva: Vilma Forsgren

 

Kerro urastasi enduron/moottoriurheilun parissa.

– 2016 oli minun ensimmäinen kilpailukauteni motocrossissa ja CC:ssä. Kausi alkoi loukkaantumisella, mutta loppukaudesta kisat menivät hyvin ja pystyin hyvillä mielin lopettamaan kauden.

2017 ylitti kaikki odotukseni. Vaikka tuli myös epäonnistumisia, niin pääasiassa kausi meni lopputulosta ajatellen nappiin. Sijoituin naisten motocrossin ja CC:n SuomenCupin loppupisteissä kolmanneksi.

Minkälaisia haasteita olet urallasi kohdannut?

– Loukkaantuminen kauden 2016 alussa. Kisoissa epäonnistuminen vie aina hiukan itseluottamusta, mikä on myös omanlainen haasteensa.

Mikä on tähän mennessä ollut kohokohtasi endurossa/moottoriurheilussa?

– Ensimmäistä kertaa toiseksi sijoittuminen naisten motocross-erässä Kuopiossa.

Mitä olet saanut ollessasi Naisten Enduron EM-valmennusryhmässä? Mikä on ollut parasta?

– Hyviä oppeja ja hyvää valmennusta. Parasta on ollut, kun on saanut ajaa erilaisissa maastoissa. Se kehittää enemmän, kun ei aina tarvitse ajaa vain tutuilla reiteillä.

Mitä odotat EM-valmennukselta vuonna 2018?

– Kehittymistä lisää endurossa.

Ketä muita tukijoita/taustajoukkoja löytyy EM-valmennusryhmän lisäksi?

– Motocrossiin liittyvä Women´s MX 2022-projekti, jossa valmentajina toimivat Jari Puranen ja Miska Aaltonen sekä personal trainer Heidi Honkanen.

Mitkä ovat vahvuutesi endurossa?

– Hyvä tasapaino ja pituus.

Mitä ovat tavoitteesi kaudelle 2018?

– Ajaa motocrossin naisten luokassa loppupisteissä kolmen parhaan joukkoon. Lisäksi tietenkin säilyä terveenä ja syksyllä päästä ajamaan ainakin yksi endurokisa.

Vilma Jarkkolaa voi seurata ja kannustaa Facebookissa täällä

Syksyllä Jarkkola pääsee kilpailemaan motocrossin ja crosscountyn lisäksi endurossa. Kuva: Julia Mattila

Aiheesta aiemmin:

Esittelyssä Naisten Enduron EM-valmennusryhmä osa 3. Marita Nyqvist

Esittelyssä Enduron Naisten EM-valmennusryhmä osa 2. Tuire Aho #906 ja #250

Mami Jäntti: Naisten Enduron EM-valmennusryhmä harjoittelee hyvässä hengessä ja treenaa entistä ammattimaisemmin