– Flunssa oli jo paranemaan päin, mutta viime yönä unet jäivät vähiin, kun piti hakea kotona olleesta toisesta pyörästä iskunvaimennin ja laittaa se vielä täällä paikoilleen. Kun eilen hyppäsin ensimmäisen harjoitushyppyni, niin kesken hypyn kuulin pyörän etuosasta äänen, joka ei luvannut hyvää. Pääsin turvallisesti hypystä maahan ja ajoin suoraan radan sivuun. En tajunnut ihan heti, mikä pyörässä oli vikana, mutta kun katsoin sitä hieman kauempaa, niin näki, että pyörä oli kummasti kallellaan eteenpäin.

Iskunvaimentaja hajosi. Ei auttanut muu kuin lähteä ajamaan kotiin ja hakea siellä olevasta pyörästä ehjä iskunvaimennin, saman tien takaisin ja ehdin vaihtamaan sen paikoilleen juuri ennen messujen alkua. Siksi en viime yönä oikein ehtinyt nukkumaan, selitti ilmiselvästi flunssainen Westberg.

– Kävimme Stunt Freaks Teamin kanssa suullisesti läpi, mitä illan showssa tehdään, sillä harjoitukset jäivät iskunvaimentime hakureissun takia osaltani väliin. Mutta hyvin se varmaan menee, naureskeli Sebastian "Sebu" Westberg luottavaisin mielin.

Harmi sinällään, että show:mme on niin myöhäiseen ajankohtaan, sillä suurin osa meidän faneista on mopo-ikäisiä, eivätkä kaikki saa jäädä messuille niin myöhään, harmitteli Westberg.

– Seuraava keikkamme on 16.2 Mikkelissä ajettavan SM Vaakuna-Rallin yhteydessä raviradalla järjestettävässä yleisötapahtumassa. Järjestäjät halusivat hieman kansainvälistä väriä, joten pyysin espanjalaista ystävääni Marc Pino Guardiania Mikkeliin mukaan. Siitä tulee hieno juttu. Marc ajaa ensimmäistä kertaa talvella ja piikkirenkailla! Lisäksi mukana on stuntkuski Niko Säkkinen. Siitä tulee siistiä, Sebu hehkuttaa.

Sebastian Westberg aloitti oman SEBFMX VLOG -sarjan, jossa pääsee kurkistamaan fmx-kuskien kulissien taakse.

– Siinä näytetään, että tämä ei ole aina niin hohtavaa, hohdokasta ja hienoa. FMX on paljon muutakin kuin vain ne keikat, mitä yleisö näkee, Westberg selittää.

VLOG:in kolmannessa osassa on hieno tiivistelmä MP18-messuilta Sebastia Westbergin silmin. Kuvissa vilahtaa myös suomalainen lengenda Arto "Artsi" Nyberg jonka legendaarinen puukenkästuntti on löydetty mukaan arkistojen kätköistä. Kyseisen videoblogin löydät täältä.

Aiheesta aiemmin:

Vaarallisten hyppyjen erikoismies: freestyle FMX-kuski Sebastian Westberg

Kuopion MP-messut: Stunt Freaks Team hyppyshow - huikeaa, puhdasta ilmalentoa, katso kuvat