Ulla Kulju nousi suomalaisen Road Racing -kansan tietoisuuteen vuonna 2016, jolloin hän ajoi ensimmäistä kauttaan ratamoottoripyöräilyn jokamiesluokassa Star Service Cup:ssa. Kulju on tehnyt historiaa: hän oli ensimmäinen alaraajahalvantunut nainen, joka on ajanut kilpaa ratamoottoripyöräilyn MM-sarjassa, ja vielä voitti kultaa naisten sarjassa.

Näiden vajaan kolmen kauden aikana Ulla Kulju on saanut paljon huomiota valtakunnalisissa medioissa, hänestä on tehty oma lego-hahmo, hän on saanut kutsun Linnanjuhliin, lisäksi hänen tarinansa löytyy Elina Tuomen tuoreesta kirjasta: "Itsenäisiä naisia - 70 suomalaista esikuvaa".

Viimeisimpänä uutisena Ulla Kulju jatkaa insinööriopintojaan, sillä hän pääsi opiskelemaan Monlau Repsol Technical School'iin, josta valmistuu ratamoottoripyöräinsinööriksi.

Ulla Kulju haluaa auttaa piirroksillaan suomalaisia rr-kuljettajia.

Ulla Kulju on tuonut positiivista huomiota vammaisurheiluun ja ennen kaikkea suomalaiseen road racingiin. Jokainen, joka on ajanut tai vain seurannut ratamoottoripyöräilyä tietää, että ura ja ajaminen eivät ole pelkkää kuuluisuuden valokeilassa paistattelua, vaan arki on kovaa työtä, taistelua teknisten ongelmien kanssa, mahdollisia loukkaantumisia ja jatkuvaa taloudellisten paineiden alla tuskailua.

Koneinsinööri Ulla Kulju tunnetaan myös ammattitatuoijana ja äärimmäisen taitavana piirtäjä. Tätä lahjaansa Kulju on hyödyntänyt auttaessaan tänä vuonna suomalaisia ratamoottoripyöräilijöitä "Save the Finnish road racers" -kampanjallaan, jossa hän on piirtänyt eri ratamoottoripyöräilijöistä kuvia. Kukin kuskin signeerauksella varustettu taulu on huutokaupattu, ja tuotto on mennyt lyhentämättömänä suoraan kullekin kuskille, toivottavasti hieman helpottamaan ratamoottoripyöräilyn aiheuttamia kustannuksia.

Tiistaina Ulla Kulju ja Kirsi Kainulainen tapasivat, jolloin Kainulainen signerasi kuvan ja näki Kuljun tekemän piirroksen ensimmäistä kertaa. – Huudan itse itseni vararikkoon, tämä on niin hieno, Kainulainen kommentoi spontaanisti nähdessään kuvan.

Mistä sait ajatuksen tähän kampanjaan?

– Kun ajoin ensimmäistä kauttani Star Service Cup'issa, niin rahat loppuivat juuri ennen viimeistä kilpailua, ja olin jo jäämässä siitä pois. Tuolloin kaverit keräsivät kokoon sen verran rahaa, että pääsin sittenkin ajamaan myös tuon kauden viimeisen kilpailun. Silloin päätin, että haluan laittaa hyvän kiertämään. Tällä tavalla, piirtämällä, voin auttaa muita. On ollut hienoa huomata, kuinka kaverit ovat huutaneet kilpakumppaneidensa tauluja ja näin auttaneet vähistä varoistaan toisia läpi kisakauden, Ulla Kulju selittää.

Kirsi Kainulainen ajaa tällä kaudella OW-Cup ratamoottoripyöräsarjassa hollantilaisessa Oosterveen´s Racing Teamissä. Heinäkuun lopulla Dijonissa ajetuissa toisissa aika-ajoissa Kainulaisen pyörästä räjähti moottori ja viikonlopun kilpailu oli siltä erää ohi. Oosterveen´s Racing Teamin tallipäällikkö Chris Wienen kutsui kaikki Kainulaisen "maanmiehet, ystävät ja kannattajat" tukemaan ja näin auttamaan Kirsiä ajamaan kausi loppuun.

Olimme tuolloin yhteydessä Ulla Kujuun ja kysyimme, voisiko hän tehdä vastaavanlaisen huutokaupattavan taulun Kirsi Kainulaisen hyväksi, jolloin Ulla Kulju ilmoitti, että taulu oli jo työn alla.

Kun mikään ei riitä

Henk Mannesin Kirsistä ottaman kuvan koskettavuus puri Ullaan.

– Tuo Henk Mannesin ottama kuva oli minusta hyvin koskettava ja aloin työstämään sitä, Ulla Kulju selitti kuvavalintaansa.

Nyt taulu on valmis, kehystetty, Kirsi Kainulaisen signeeraama ja näin valmis huutokaupattavaksi. Taulun, kuten kaikkien aikaisempienkin taulujen lähtöhinta on 20 €, korotuksia saa tehdä oman mielen mukaan ja huutoaikaa on keskiviikkoon 5.9.2018 asti. Huutokauppaan voi osallistua Motouutiset.fi:n Facebook-sivuilla, jonne pääset tästä.

Saadaksemme nimikirjoituksen huutokaupattavaan tauluun, olimme yhteydessä Kainulaiseen. Tavoitimme hänet kesken työkiireiden. Kainulaiselle Ulla Kuljun tauluprojekti tuli täytenä yllätyksenä.

'Sen kaarteen vedin näin, sitten...'. Kilpasiskoksilla riitti juttua muutenkin rr-ajamisesta.

– Wow, olen todella otettu. Samassa veneessä ovat muukin kuskit, en ole ainoa, joka tarvitsee tukea. Itse olen soppani keittänyt, enkä ole koskaan lähtenyt kerjäämään keneltäkään. Vaikka mikä tulisi, niin ajan kauden loppuun, koska niin olen sopinut. Sanat eivät riitä kertomaan, kuinka paljon arvostan sitä, että ympärilläni olevat ihmiset tukevat minua. Vaikka Ulla itsekin tarvii rahaa, niin siitä huolimatta hän jaksaa auttaa ja ajatella muita. Se on iso ja hieno asia. Mutta se on varmaa, että kun joskus lopetan kilpailemisen, niin vähistä rahoistani tulen puolestani sponsoroimaan muita, vakuuttaa Kirsi Kainulainen.

– Olen kiitollinen kaikille, jotka ovat tukeneet ja auttaneet minua tähän asti. Joukossa on paljon ystäviä ja tuttavia, mutta joukossa on minulle entuudestaan täysin tuntemattomiakin ihmisiä, Kirsi Kainulainen kiittää vielä erikseen kaikkia tukijoitaan.

Jokainen, joka vähäkään tuntee Kirsi Kainulaista tietää hänen periksiantamattomuutensa ja varmasti ansaitsee meidän kaikkien tuen. Muistutuksena vielä tallipäällikkö Chris Wienenin sanoin: "Olkaa ylpeitä Kirsistä ja auttakaa häntä saattamaan kautensa loppuun. Hän todella ansaitsee sen. Jokainen, joka laittaa vähintään 50 euroa Kirsi Kainulaisen tilille, FI 60 5068 06201 87334, saa kauden päättyessä muistolahjan," Chris Wienen lupaa. 

Kirsi signeeraamassa taulua.