Ranskalainen moottoripyöräkerho Yamobreizh toimii Rennesissä, ja sen edustajat ovat olleet ajamassa Yhdysvalloissa moottoripyörillä perinteistä Route 66:sta, kun he tutustuivat amerikkalaiseen Sapulpassa Oklahomassa asuvaan Rainey Deaniin

Dean kertoi ranskalaismotoristeille isoisästään Sam Beaverista, joka taisteli Ranskan vapauden puolesta vuosina 1914-1918. Hän kaatui Verdunissa vain 10 päivää ennen Versaillesin rauhansopimuksen voimaantuloa.

Dean pyysi ranskalaisia käymään hänen isoisoisänsä haudalla Ranskassa ja ottamaan kuvan tämän hautamuistomerkistä, joka tuhansien ja taas tuhansien muiden kaltaistensa kanssa on vain valkoinen nimellä varustettu risti.

Yamobreizh-moottoripyöräkerholaiset pitivät lupauksensa ja kävivät ottamassa kuvan haudasta viime vuoden maaliskuussa. He myös pitivät hiljaisen hetken haudalla.

Yamobreizh innostui asiasta lopulta  niin paljon, että he päättivät kustantaa Rainey Deanin käymään Ranskassa esi-isänsä haudalla tänä viikonloppuna. Mukaan tulevat myös Deanin veli ja sisar.

Asiasta lisää Yamobreizhin kotisivulla ja CNN:n sivuilla.