Kuinka ensimmäinen vuosi moottoripyöräpoliisina lähti käyntiin?

– Ihan hyvin. Käytännön työ moottoripyöräpoliisina oli juuri sitä mitä olin ennakkoon ajatellut. Se on työtä, jota halusin ja haluan tehdä. Mitään suuria yllätyksiä ei vastaan tullut. Tosin valmistuttuani työparini jäi kesälomalle, joten olin hetken aikaa ilman työparia. Ensimmäiseksi työkomennuksekseni sattui Pielisen mopomiitti, jossa Juuan kunnanjohtaja Markus Hirvonen ajoi etunenässä. Se meni odotetusti hyvässä hengessä. Toki kesän kuumuus vei mehut, työvuoron jälkeen ei jaksanut tehdä oikein mitään, kertoi Sari Hukkanen.

Moottoripyöräpoliisin työssä parasta on kaikki, vakuutti Sari Hukkanen.

Mikä on työssäsi parasta?

– Edelleenkin olen sitä mieltä, että työssäni on parasta ihan kaikki. Olen ollut mukana monilla messuilla, kuten nyt täälläkin MP19-messuilla ja kysymykset ovat kaikkialla aika samanlaisia: Kuinka paljon tulee kilometrejä kaudessa ja kuinka kovaa näillä meidän pyörillä pääsee. Itse pyöristä kysytään aika vähän. Suurin ihmetyksen aihe on kuitenkin se, kuinka selviydyin pääsykokeissa vaativasta pyörän työntökokeesta. Jostakin kumman syystä osa luulee, että koe suoritetaan hiekalla. Tarkistin meidän kouluttajaltamme Kimmolta (Järvinen), mutta ainakin hänen aikanaan koe on aina suoritettu asfaltilla, Sari Hukkanen vakuuttaa.

– Ihmiset tulevat helpommin juttelemaan, kun olen poliisina moottoripyörällä matkassa. Vastaanotto on ollut todella positiivista. Moni messukävijä kehuu, että moottoripyöräpoliisit ovat "kentällä" paljon rennompia, tavallisiin partiointityötä tekeviin kollegoihimme nähden, mutta ainakaan itsessäni en ole huomannut toiminnassani mitään eroa. Mielestäni olen aina suhtautunut työhöni positiivisen rennosti ja rauhallisesti, pohtii Hukkanen.

Poliisimoottoripyörän hälytysvalot laitettiin aika ajoin päälle, osastolla vierailleiden lasten iloksi.

Milloin teillä on kevään ruosteenpoistokurssi, ja joko Kuopiossakin nähdään uudet poliisimoottoripyörät?

– Itä-Suomen ruosteenpoistokurssi on huhtikuun lopulla. Saimme jo viime syksynä uudet Kawasaki 1000XS:ät talliimme, mutta niillä ei juurikaan ehditty ajamaan, harmitteli Sari Hukkanen.

Näillä näkymin Sari Hukkanen on mukana myös Kuopion MP-näyttelyssä, joka järjestetään Kuopio-hallissa 4.-5.5.2019

Aiheesta aiemmin:

Tulevalla moottoripyöräpoliisi Sari Hukkasella koulutuksen loppuvaihe äitienpäivän jälkeen - sitten tositoimiin Kuopioon

Suomeen 14 uutta moottoripyöräpoliisia tänään - Minna Kastrénista toinen nais-mp-poliisi

Suomen ensimmäinen nais-mp-poliisi rohkaisee muitakin naisia pyrkimään alalle