Piirtäjä osoittautui Emma-nimiseksi Lahden Ammattikorkeakoulun ajoneuvomuotoilulinjan opiskelijaksi, joka oli yhdessä kurssikavereidensa kanssa tullut piirtämään messuille.

Emma kädenjälkeä.

Emma kädenjälkeä.

– Meillä on paraikaa menossa piirtämisen kurssi, ja opettajamme toi meidät tänne ja antoi tehtäväksi piirtää neljä moottoripyörää sekä lisäksi jokin ajoneuvo, joka ei ole moottoripyörä, Emma kertoi.

Yamahan piikin tankin ja istuimen muodostama linja innosti Emmaa

Yamahan piikin tankin ja istuimen muodostama linja innosti Emmaa piirtämään.

Miten olet tullut lähteneeksi opiskelemaan ajoneuvomuotoilulinjaa, oletko kiinnostunut autoista ja moottoripyöristä?

– Itse asiassa en tykkää ajaa autolla, enkä edes osaa ajaa moottoripyörällä tai mopolla. Ajan mieluiten polkupyörällä, toki auton kyydissä olen mielelläni, Emma nauraa.

Kuten kuvasta näkyy, piirtäminen sujuu.

– Tänne tuleminen oli hieno juttu, sillä en ole koskaan aikaisemmin ollut mp-messuilla. Pelkästään se, että tulimme tänne ja pääsee omakohtaisesti kokemaan nämä pyörät on hyvä, samalla pääsemme piirtämään kuvia oikeista olemassaolevista moottoripyöristä. Se auttaa hahmottamaan mittasuhteita sekä esimerkiksi sitä, miten rengas on kiinnitetty muuhun pyörään.

Emma kertoi kiertäneensä pyörät ensin läpi, ennen kuin oli valinnut ne kohteet, joita oli lähtenyt piirtämään ja luonnostelemaan. Lopullisen kimmokkeen kohteen valintaan saattoi antaa jokin mielenkiintoinen yksityiskohta tai osasten muodostamat linjat.

– Havainnointikyky on tärkeintä, jos yrittää poimia jostain mallista pääpiirteet, Emma totesi töistään. 

Jätimme taiteilijan rauhassa jatkamaan hyvin sujunutta piirtämistään. Toivottavasti suomalaisen ajoneuvomuotoilijan kädenjälkeä nähdään jonain päivänä jonkin huippump-merkin linjoissa. Emman?

Lisää Emman käden jälkeä.