– Olimme viime viikolla Espanjassa testaamassa kisapyöriä ja valmistautumassa pian alkavaan kisakauteen. Moottorit on talven aikana huollettu ja viime kauden moottoririkosta johtuen toiseen tehtiin vähän suurempi huolto. Moto3-pyörät toimivat moitteettomasti ja sain paljon hyvää testi-ajoa.

Pari päivää kävimme ajamassa isolla mikroautoradalla Circuit De La Riberalla, se on todella hyvä treenirata. Sieltä menimme Cartagenaan British Superbiken pro-testiin, jossa ajoimme neljä päivää. Pro-testissä oli muitakin Moto3-kuskeja ajamassa. Viimeisinä päivinä pääsin ihan hyvään vauhtiin ja testistä jäi positiiviset fiilikset.

Viimeisinä päivinä harjoituspäivinä vauhti alkoi löytyä. (kuva Janne Ruokolainen)

– Odotan innolla alkavaa kisakautta. Lähdemme pian uudelleen Espanjaan. Käymme Barcelonassa ja Aragonissa ajamassa muutaman päivän testiä, ennen kuin siirrymme kisapaikalle Estorillille. Barcelona ja Aragon ovat tulevia kisaratoja. Niillä en ole ennen ajanut.

– Ajan FIM CEV European Talent Cupia. Sarjaan on tullut pieniä muutoksia, ja sarjaan on otettu aikaisemmin valittujen 44:n lisäksi 20 uutta kuljettajaa eli kaikkiaan meitä on nyt 64 kuskia, 18:sta eri maasta. Porukka jaetaan aika-ajojen perusteella kahteen kisaan. Olen toistaiseksi ainoa sarjaan otettu tyttö ja myös ainoa Pohjoismaalainen.

– Estorillin ensimmäinen kilpailu tulee olemaan minulle varmasti todella vaikea. En ole ennen ajanut sillä radalla ja harjoituksia on rajallinen määrä ennen aika-ajoa. Porukka on myös todella kova, mutta on hienoa päästä ajamaan niin kovassa seurassa. Ensimmäiset kisat ovat huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Terveisin
Jenny Ruokolainen

Espanjan testeistä jäi hyvät fiilikset. (kuva Janne Ruokolainen)

Aiheesta aiemmin: Suomen Jenny Ruokolainen valittiin European Talent Cupiin