– Kymmenen vuotta sitten aloin kehitellä ideaa MP-kerhosta ja nyt Insiders MCC on ollut olemassa jo viisi vuotta. Liivit ja värit hankittiin vasta viime vuonna, lähinnä nuorten takia. Heille se on tärkeä juttu, kertoo Insiders MCC:n puheenjohtaja Ari Nieminen.

Erityisesti vanhukset ja heidän auttaminen on lähellä sydäntä, selitti Insiders MCC:n puheenjohtaja Ari Nieminen.

Erityisesti vanhukset ja heidän auttaminen on lähellä sydäntä, selitti Insiders MCC:n puheenjohtaja Ari Nieminen.

– Insiders MCC ei ole pelkästään moottoripyöräkerho, pyörien lisäksi amerikkalaiset autot ovat vahvasti edustettuina. Tällä hetkellä jäseniä on 57. Kesään mennessä jäsenmäärä on tarkoitus korottaa sataan. Jäseniä on tulossa Suomen rajojen ulkopuoleltakin, Eestistä 10 ja Ruotsista 5-6.

– Perinteisistä MP-kerhoista poiketen meillä ei ole presidenttiä, vaan puheenjohtaja, meillä on oma hallitus ja omat jaostot muun muassa nuorille ja naisille, eli olemme sekakerho. Porukkaa on mukana laidasta laitaan, ikä- ja sosiaalinen jakauma on laaja. Hyviä tyyppejä kaikki. Kerho-nimen sijasta käytänkin mielelläni sanaa yhdistys. Me vanhemmat katsomme nuorempien perään. Säännöt ovat vapaat: nätisti mennään ja vaikka emme olekaan mikään "kirkkokerho", niin huumeiden suhteen meillä on nolla-toleranssi.

Insiders MCC haluaa tuoda positiivista mielikuvaa motoristeista.

Insiders MCC haluaa tuoda positiivista mielikuvaa motoristeista.

– Sosiaalisesta mediasta ei löydy meidän sivuja. Mukaan pääsee kerhon jäsenen suosituksesta. Halutaan pitää kerho vasiten mystisenä. Näin kerhon hallittavuus pysyy.

– Me tehdään yhdessä reissuja ja samalla halutaan tuoda positiivista mielikuvaa motoristeista. Kaikki liivejä kantavat motoristit eivät ole kriminaaleja. Haetaan positiivista näkyvyyttä ja korjataan sitä mainetta, mitä 1% motoristeista on saanut aikaan. Autetaan ja tehdään hyvää meidän sisäpiirissä oleville ihmisille. Siinä on tekemistä.

– Erityisesti vanhukset ja heidän auttamisensa on lähellä sydäntä. Meillä on mukana 10 "vaimopuolikasta", jotka työskentelevät vanhustenhoidon parissa. He näkevät millä tasolla vanhusten hoito on. Ei ole hoitajien vika, että alalle kouluttautunut ammattilainen ei pysty tekemään työtään haluamallaan tasolla, kun työnantaja kiristää kaiken aikaa ruuvia ja seuraa gps-paikantimen avulla, että työntekijät juoksevat paikasta toiseen kireiden aikataulujen puitteissa. Kun lisäksi medioissa on jatkuvasti negatiivisia uutisia vanhustenhoidosta ja sen tasosta, niin ei ole ihme, että hoitajat palavat loppuun.

– Autamme ihan käytännön tasolla, temme lumitöitä ja haemme vaikka autolla meidän iltamiin. Se on humanitäärisyyttä, kertoi vielä Insiders MCC:n puheenjohtaja Ari Nieminen lopuksi.

Insiders MCC:n puheenjohtaja Ari Nieminen ja hallituksen jäsen Ari Hyvärinen.

Insiders MCC:n puheenjohtaja Ari Nieminen ja hallituksen jäsen Ari Hyvärinen.