Arlen Nessiä nimitettiin usein custom-moottoripyörien kuninkaaksi. Tietenkään hänen tyylinsä ei voinut miellyttää kaikkia, mutta hänen vaikutuksensa koko rakennettujen pyörien alaan on ollut erittäin laaja.

Arlen Nessillä oli yritys Dublinissä Kaliforniassa, missä hän rakensi hienoimmat pyöränsä. Nessillä oli erityissuhde Victory Motorcyclesin kanssa, ja hän rakensi heidän tuotteistaan monia erikoismalleja, jotka edesauttoivat brändin rakennusta ja lisäsivät sen kiinnostavuutta.

Vuonna 2016 Arlen Ness sai Sturgisin erikoispalkinnon elinikäisistä saavutuksistaan.

Ness kuoli rahallisesti kotonaan läheistensä, vaimonsa, lapsiensa ja lastenlastensa ympäröimänä.

Kuten hänen muistosanoissaan Arlen Nessin Facebook -sivuilla todetaan, Ness oli elänyt erittäin luovan ja inspiroivan elämän. Hänen elämänsä tärkeimmät asiat olivat hänen vaimonsa Beverly, jonka kanssa hän oli ehtinyt olla naimisissa jo 59 vuotta, lapsensa, lapsenlapsensa, ystävänsä ja moottoripyörät.

Arlen Ness on kerran todennut: "Moottoripyöräily on ollut hieno matka... koko elämäni sen jälkeen kun aloitin moottoripyöräilyn on ollut upea. Olen tavannut niin monia hienoja ihmisiä. Ystäviä kaikkialla maailmassa... Voimme mennä miltei mihin tahansa ja olla ystävien kanssa. Se on ollut hienoa."

Muistokirjoituksessa todetaan vielä hienosti:"Arlen on tehnyt jotain, johon vain muutama pystyy elämänsä aikana. Hän on inspiroinut."

Muistopuheen voit lukea kokonaisuudessaan täällä