Sunnuntaina Motorbike & Freetime Show oli täydessä vauhdissa Seinäjoki Areenalla. LBC/WIMA Finland ry:n jäsenet, oman kerhon edustamisen ohessa, myivät SMOTO:n arpoja, jossa kymmenellä eurolla voi voittaa omakseen uuden moottoripyörän. Arpa vaihtoi omistajaa ja päästiin keskustelemaan "leirinuotion" ääreen.

Mistä idea tämän vuoden osastoon?

– Lyötiin päät yhteen, pyöriteltiin kaikenlaisia ajatuksia ja ideoita siitä, mitä ei vielä ole käytetty, niin siitä se hahmottui. Halutaan kiinnittää yleisön huomio meidän tekemiseen, eli ei esitellä vain pyöriä vaan nimenomaan meidän kerhoa ja sen toimintaa. Tietenkin pyöriä on kuvassa mukana, mutta niitäkin pyritään tuomaan aina eri tyyppisiä, koska meillä on pyöriä customista matkaenduroon ja sivuvaunumoottoripyörään, kaiken tyyppisiä moottoripyöriä laidasta laitaan.

– Tämä on arkirealismia, autenttinen näkymä meidän ajoreissuilta. Sari tuo puut ja pannut sivuvaunulla ja sitten paistetaan makkaraa tai keitellään "lättykahvit", LBC Pohjanmaan ladyt kertoivat kilvan nuotion äärellä.

Keskustelu kävi vilkkaana ja tuli puhetta laajemmin LBC/WIMA Finland ry:n toiminnasta.

– On hienoa, kun meitä on ympäri Suomea ja vaikka nähdään harvoin, niin aina on tietty yhteenkuuluvaisuuden tunne. Ja nyt jää kerhon "helsinkikeskeisyyskin" historiaan, kun meidän Katja (Kankaanpää) valittiin uudeksi WIMA/Finland ry:n puheenjohtajaksi, iloitsivat Virpi, Kristiina, Nina ja Johka.

Tuore puheenjohtajakin saapui paikalle. WIMA on kansainvälinen naismotoristijärjestö ja Pirjo Kivimäki oli pitkäaikainen WIMA/Finland ry:n puheenjohtaja. Kuinka päädyit ottamaan tämän haasteellisen pestin vastaan?

Katja Kankaanpää on uusi LBC/WIMA Finland ry:n puheenjohtaja.

– Pirjo (Kivimäki) oli puhunut jo useasti viimeisen vuoden aikana, että on hänen viimeinen kautensa puheenjohtajana. Olin jo aiemmin ilmaissut, että olen kiinnostunut hallitustyöskentelystä ja mielestäni oli aika saada hallitusjäseniä täältä Seinäjoelta. Tätä mieltä oltiin laajemminkin, joten siitä tämä pestin miettiminen lähti etenemään.

– Kun asia tuli ajankohtaiseksi ja kun ajatukselle tuli tuki mieheltäni kotona sekä äidiltäni, joka on usein koiran "ammana", niin päätin ottaa puheenjohtajuuden vastaan, perusteli Katja Kankaanpää päätöstään.

Mitä odotat omalta osaltasi?

– Tämä on vielä niin tuore asia, että en tiedä mitä odottaa. Itse LBC/ WIMA:n toiminta ovat hyvinkin tuttua, sillä olen ollut kerhon toiminnassa mukana jo kahdeksan vuotta, eli ei ole sillä tavalla vierasta, mutta tähän asti olen ollut enemmän taustalla. Kahdeksan vuoden aika olen oppinut tuntemaan porukkaa ympäri Suomea, kun olleen ajettu ja parannettu maailmaa yhdessä. Yhteishenkihän on aivan mahtava.

Hyvä yhteishenki hymyilyttää tuoretta puheenjohtajaa.

– Olen ollut tässä vasta niin vähän aikaa, ettei vielä ole mitään selkeää linjaa. Toiveenani on, että jäseniltä, ruohonjuuritasolta tulee rohkeasti ideoita, joko suoraan minulle tai hallitukselle, mitä voidaan tehdä tai toteuttaa yhdessä. Mikä on kerhon tarkoitus, mitä kerho tekee naismotoristien eduksi, mitä voisi tuoda kerhoon ja sen toimintaan lisää.

– Tietenkin toivotaan lisää jäseniä, että sitäkin kautta saadaan kehitettyä toimintaa.

Pidetään toiminta elinvoimaisena ja samalla pidetään huolta siitä, että LBC/ WIMAN:n ja naismotoristien näkyvyys lisääntyy. Vaikka eletään vuotta 2019 ja naismotoristien määrä kasvaa vuosi vuodelta, niin vieläkin moottoripyöräkulttuuria katsotaan ja esitetään liikaa miesnäkökulmasta. Äärimmilleen karrikoidusti esitettynä, miksi MP-messuilla ei tarjota "silmänruokaa" myös meille naisille, heittää tuore LBC/WIMA Finland ry:n puheenjohtaja Katja Kankaanpää naureskellen.

Ajoreissuilla usein paistetaan makkaraa tai keitellään lättykahvit.