Eikä tässä vielä kaikki. Näin vuoden 2017 maailmanmestari kertoo.

- 2018 oli kylllä melkoista kuraa jos vertaa vuoteen 2017. Voi tsiisus et tuli räpiköityä!

- Pyörä vaihtu Yamahasta Hondaan ja senkin puolesta kaikki oli opettelua. Pyörästä saatiin hyvä ja vauhtikin alkoi kasvamaan. Ja sitten sitä myöten onnistuin jotain säheltään ja vedin paritkin lipat, kertoo Kulju

Ulla Kulju

Ulla Kulju

- Alkukaudesta ennen Le Mansin MM-osakilpailua loukkasin peukalon ja se haittas ajamista pitkään kesälle. Onneksi se korjaantui ilman leikkausta.

- Toinen osakilpailu Mugellossa jäi välistä rahan takia ja panostettiin täysiä sit kauden finaaliin Magny Coursiin. Ja sitten viikko ennen kisoja heitin viimoisissa treeneissä oman ennätyskierroksen jäljiltä lipat ja katkaisin vasemman reisiluun ja mursin lapaluun.

- Sen verran kova isku tuli pottaanki et oma nimi oli kateissa muutaman päivän. Kisat jäi mun osalta siis tosi vähille ja tuon 1 MM osakilpailun ajettuani olin MM kokonaispisteissä silti 600cc sarjassa 10:s, kertoo Kulju.

Kulju oli viime vuonna vieraana Kuopion MP-näyttelyssä ja jo näyttelyn aikana päätti, että tänne tullaan uudestaan.

- Todellakin päätin! Fiilis oli ihan huikea koko näyttelyn ajan. Porukkaa oli just kivasti, meininki oli mukava ja järjestäjät oli tehny hyvää duunia!

Ulla Kuljun

Ulla Kuljun tämän kauden kisamenopeli.

Vuosi 2017 oli Kuljulle melkoista haipakkaa MM-kullan jälkeen. Media kiinnostui tästä sisukkaasta naisesta toden teolla, tehtiin pitkä TV-dokumentti ja lopuksi vielä kutsu Linnan juhliin.

- Olihan se kyllä melkosta haipakkaa. Joka paikkaan mentiin tukka putkella ja sai kyl tehdä töitä et sai kaiken sovitettua kalenteriin.

- Siinä 2017 vuoden aikana tuli lisäks viel muutettuu toiselle paikkakunnalle, mentyy naimisiin ja olihan siinä Linnan juhlien lisäksi vielä neljä muuta palkintogaalaa ja juhlaa, Kulju muistelee.

- Harvoin sitä on punaisella matolla noin usein, hän nauraa.

- Olihan se ihan mielettömän hieno vuosi kyllä, nautin joka hetkestä. Linnan juhliin pitää viel päästä uusiksi kun jäi mestareiden kuva ottamatta eli minä, Räikkönen, Häkkinen ja Grönholm!

Tämän vuoden suunnitelmat ovat Kuljulla siis täysin auki. Toipuminen sanelee kaiken, mitä tulee ratamoottoripyöräilyyn.

- Tän vuoden osalta ollaan vähän heikoilla jäillä vielä. Kalusto ois tikissä ja menohaluja ois enemmän kuin Kuopiossa yhteensä.

- Mut viime syksyinen reisiluunmurtuma ei halua parantua ja nyt on ajokieltoa vielä tiedossa hetken aikaa. Huhtikuussa on uusi TT-kuvaus koivelle ja jos se ei oo luutunu tarpeeksi niin sitten se leikataan uusiksi.

- Jos pääsen ajamaan niin koitan tähdätä loppukaudelle että saan ajettua edes yhden MM osakilpailun. Muuten aloitetaan iisisti treenaamaan heti kun lekurit antaa luvan.

Niki Tuuli

Niki Tuuli Ulla Kuljun piirtämänä ja itse kohdehenkilö.

- Nyt kun on ollut paljon joutoaikaa eikä oo saanu mitään moottoriurheilua harrastella jalan takia niin on tullut piirreltyä aika paljon prätkäaiheisia tauluja.

- Viime vuonna alotin Save the Finnish Road racers kampanjan jossa huutokauppasin noita piirroksia kuskien hyväksi.

- Jos ei ite pääse ajamaan niin ainakin muut sit pääsee!

Linkki alkuperäiseen juttuun KMC:n sivuilla tässä.