Jo helmikuussa kerroimme brittiläisen naismotoristin Hayley Bellin ideasta viedä viestikapula maailman ympäri naismotoristien voimin ja tällä tavalla näyttää konkreettisesti, että naismotoristit ovat varteenotettava, potentiaalinen ja kaiken aikaa kasvava kuluttajaryhmä ympäri maailman biker-markkinoilla. Viestikapulaa on viety eteenpäin jo 59 päivän ajan. Viestikapula on kiertänyt Espanjan eteläkärjen kautta ja on nyt tulossa hiljalleen kohti Pohjoismaita. Perjantaina 26.4 viestikapula on Saksan Darmstadissa.

Näiden lähes kahden kuukauden aikana WRWR on herättänyt ansaittua huomiota ja useat lehdet sekä televisiokanavat ovat tehneet juttuja naismotoristien voimin etevän viestikapulan matkasta. Viestikapulan riemukasta etenemistä seuraa WRWR:n virallisille Facebook-sivuilla jo yli 17 000 ihmistä ympäri maailman.

Suomeen viestikapula haetaan Ruotsista ja Suomi on siitä poikkeuksellisessa asemassa, että kapula kiertää täällä kuuden päivän ajan 12.-17.5. Päätapahtuma on 15.5 kello 17.00-19.00 Ace Cornerissa Lahdessa. Suomesta viestikapula jatkaa matkaansa Viron kautta eteenpäin.

WRWR Finlandin Ambassadori Pirjo Kivimaki.

WRWR Finlandin Ambassadori Pirjo Kivimaki.

Miksi pitää ilmoittautua etukäteen?

– Ihan ensinnäkin jo turvallisuussyistä. On tärkeää tietää ennakkoon, onko reitille lähdössä 10 vai 100 pyörää. Tarvittaessa ajamme useammassa ryhmässä ja jokaiselle ryhmälle tarvitaan oma road captain. Toiseksi halutaan tietää kuinka monta naismotoristia loppujen lopuksi on osallistunut WRWR:n reiteille ja varmistaa, että viestikapula pysyy tallessa. Vain ennakkoon ilmoittautunut naismotoristi voi olla viestinviejänä (Gardien) ja allekirjoittaa viestikapulan mukana kulkevaan listaan nimensä, kertoi Suomen WRWR Ambassadori Pirjo Kivimäki.

– Rekisteröityessään sitoutuu WRWR:n sääntöihin. Ajamme aina liikennesääntöjen mukaan, ja koska viestikapulan on tarkoitus kiertää vuodessa ympäri maapallon, niin aikataulut ovat tarkkaan laadittuja. Maksettuaan viiden punnan rekisteröitymismaksun, voi osallistua niin monelle ajo-osuudelle kuin haluaa, mennä Ruotsiin vastaan ja Suomesta lähteä Viroon ja siitäkin eteenpäin vaikka maailman ympäri. Jokaiseen ajoon pitää kuitenkin ilmoittautua ennakkoon, Pirjo Kivimäki tähdentää.

Viestikapula tulee Ruotsista ja jatkaa meiltä Viroon. Miksi ajoreitti kulkee ainoastaan Etelä- ja Keski-Suomessa?

– Mietimme reittiä Ruotsin Ambassadorin kassa ja harkitsimme viestikapulan tuomista Haaparanta-Tornio kautta, mutta koska tähän aikaan vuodesta pohjoisessa voi tulla lunta, niin ihan turvallisuussyistä päädyimme näihin reittivalintoihin, selitti Kivimäki.

Voivatko miehet osallistua?

– Miehiäkin on matkassa ollut, mutta he eivät saa kuljeta itse viestikapulaa, tiesi Pirjo Kivimäki.

Vahvistetut vierailukohteet WRWR Suomen reiteille.

Vahvistetut vierailukohteet WRWR:n Suomen reiteille.

Näin voit rekisteröityä WRWR:n reiteille

Rekisteröitymiseen kannattaa varata hiukan aikaa. Rekisteröitymään pääsee WRWR:n sivuilla täällä.

Sivuston yläosasta löytyy kohta "Ride the relay" , jota klikkaamalla tulee esille kartta. Kun klikkaa Euroopan kohdalta, esiin tulee kaikkien Euroopassa WRWR:hin osallistuvien maiden liput.

Klikkaamalla Suomen lippua, löydät Suomen ajopäivät ja päivien sisältämät reitit, kyseisen sivun alaosasta. HUOM! REITTIEN AJOPÄIVÄ (75-80) JA AJOPÄIVIEN PÄIVÄMÄÄRÄ (12.-17.5) OVAT KAKSI ERI ASIAA. Vielä kun klikkaa kyseisen ajopäivän kohdalta, esiin tulee tarkempia tietoja kuten lähtöaika, ajoreitti jne.

Reitit ovat hieman muuttuneet sen jälkeen kun ne on WRWR:n sivuille ladattu, mutta viimeisimmät tiedot löytyvät Facebookista täältä. Samasta paikasta löytyy tarkat tiedot, missä ja mihin aikaan kulloinkin pysähdytään.

Kun olet löytänyt reitin/reitit mihin haluat osallistua, niin samalta sivulta paina kohdan Step 2:sen alapuolella olevaa "Guardian registration", eli virallinen rekisteröintikaavake. Kaavakkeessa on varattu kaksi riviä katuosoitteelle ja vaikka Suomessa osoite mahtuukin yhdelle riville, niin saadaksesi täytetyn lomakkeen lähtemään eteenpäin, niin kannattaa laittaa osoite molemmille riveille.

Puhelinnumero ilmoitetaan muodossa +358 (Suomen suuntanumero) ja luonnollisesti jätetään puhelinnumeron ensimmäinen 0 pois.

Jos olet itse ajamassa, laita rasti kohtaan "Valid License" ja kyytiläisen ollessa kyseessä, niin rasti "Pillion Only" ruutuun. Kaikkien tulee rekisteröityä erikseen. Kaavakkeessa kysytään myös jonkun läheisen ihmisen nimi ja puhelinnumero, johon ottaa tarvittaessa yhteyttä.

Nyt kun koko rekisteröintikaavake on täytetty ja saatettu matkaan, niin jäljellä on kolmas vaihe Step 3, eli maksaminen. Vaihoehtoja löytyy kaksi. Viiden punnan (5,60€) rekisteröitymismaksulla saa luvan ajaa mukana ja sähköpostiin tulostettavan osallistumistodistuksen. Halutessaan voi valita 25 punnan (30€) paketin, jolloin saa virallisen WRWR t-paidan, WRWR kangasmerkin ja painetun osallistumistodistuksen. Huomaa, että paketin hintaan lisätään vielä lähetyskulut 9,12€.

Kaiken tämän jälkeen saat sähköpostiisi vastuunvapautuslomakkeen, joka tulee täyttää ja allekirjoitettuna lähettää osoitteeseen ride@womenridersworldrelay.com SEKÄ Suomen ambassadori Pirjo Kivimäelle pirjo.k@gmail.com

Rekisteröitymiskaavake on englanniksi, mutta Sanni Seppälä on tehnyt YouTube:en suomenkielisen videon, jossa selvitetään seikkaperäisesti, vaihe vaiheelta, kuinka rekisteröityminen tehdään. Voit katsoa sen täällä.

Yleensä vastaukset ja postitukset ovat kulkeneet suht nopeasti, mutta koska kaikkea fyysitä ja sähköistä postitustoimintaa tehdään omien töiden ohessa vapaaehtoisvoimin, niin joskus joutuu hieman odottamaan.

Toimitus valmistautuu viestikapulan tuloon.

Toimitus valmistautuu viestikapulan tuloon.

WRWR -viestikapulan etenemistä voi seurata täältä.

Aiheesta aiemmin sivuillamme:

Women Riders World Relay: Maailman ympäri naismotoristien voimin – reitti kulkee myös Suomen kautta toukokuussa

Naisten maailmanlaajuinen moottoripyöräviesti täydessä vauhdissa

Moottoripyöräilevät naiset ovat onnellisempia ja seksikkäämpiä!