Tämä juttu piti kirjoittaa jo kolme vuotta sitten, mutta jäi lopulta jostain syystä tekemättä. Asia muistui mieleen, kun näimme Soul Sirens MC:n naisjoukon MP19-messuilla ja sovimme tällöin kerhon presidentin Jennan kanssa uudesta ajankohdasta. Sopiva hetki löytyi maaliskuun puolessa välissä. Vierailimme "seireenien" tallilla, pienteollisuusalueella Helsingin Metsälässä, jossa Jenna otti meidät vastaan.

Soul Sirens MC:n koti löytyi Helsingin Metsälästä.

– Kerholla on omat tilat, jossa hengailla ja rakennella, ja jonne voi tuoda pyörät talveksi. Järjestämme muutaman kerran vuodessa bileitä, niin silloin työnnellään pyörät pihalle, jotta bändit mahtuvat soittamaan. Kesällä pihalle pystytetään teltat, ja näin saadaan reilusti lisätilaa. Tuolla takana on vielä sauna- ja suihkutilat. Pääsääntöisesti kaikki on tehty itse, vain sähkö- ja putkitöissä on jouduttu käyttämään ulkopuolista apua, kertoo Jenna esitellessään SSMC:n tiloja.

Koska ja kenen innoittamana itse kiinnostuit moottoripyöräilystä?

– Kiinnostuin kaverini kautta moottoripyöristä ja moottoripyöräilystä jo 12-vuotiaana. Merkki on aina ollut Harley-Davidson. Tosin oli minulla välissä yksi Trumppa, mutta se ei tuntunut itselleni oikein sopivalta. Tuossa moottoripyörien parissa kasvaessa baikerius löytyi sisältä.

Milloin aloit rakentamaan itse pyöriä?

– 14-vuotiaana purin ja kasasin ensimmäisen kerran pyörän, ja muutamia pyöriä olen elämäni aikana kasannut. Viime aikoina en sillä saralla ole oikeen mitään saanut tehtyä, sillä aika ei tahdo riittää aivan kaikkeen. Tosin nyt olen tekemässä ajopyörääni uusia sähköjä. En ole ikinä jaksanut pitää pyörääni näyttelykunnossa.

Sähkötyöt olivat Jennan pyörässä vielä kesken.

Kuinka paljon ajat vuodessa?

– Useampana kesänä kilometrejä on tullut 15000-40000 km välillä. Viime vuosi oli poikkeuksellinen helteen takia, jolloin tuli ajettua vain 2000 km, tykkään enemmän ajaa vähän viileämmässä. Sadekeli on aivan mahtava! Pari vuotta sitten ajoin kaverin pyörän Travemündestä Italian kautta Malagaan. Kerhon kanssa ajamme yhden pidemmän reissun kesässä, ja muita pienempiä reissuja päälle.

Kerholla pitää olla oma koti.

Milloin sinulla kypsyi ajatus perustaa oma kerho?

– Vuodesta 1998 vuoteen 2011 ajelin pääasiallisesti itsekseni, jolloin eräällä reissulla alkoi muotoutua ajatus kerhosta. Sitten löytyi muutama sopiva ihminen vierelle, ja siitä se sitten lähti. Alusta asti oli selvää, että ensin pitää löytää kerholle sopivat tilat ja vasta sen jälkeen voi perustaa itse kerhon.Tilat löytyivät Metsälästä jossa olemme siitä asti olleet. Kerholla pitää olla oma koti.

Mistä nimi Soul Sirens?

– Lähdin etsimään mytologisia vahvoja naishahmoja. Kreikkalaisesta mytologiasta löytyivät seireenit, jotka ovat itsenäisiä eivätkä kenenkään alaisia. Soul Sirensit kutsuvat kaltaisiaan yhteen. "Hear the Sirens' call."

Kerhotilojen seinällä maalaus sielukkaista seireeneistä.

Kuinka monta jäsentä SSMC:llä on?

– Tällä hetkellä kerhossa on seitsemän jäsentä, joista kolme varsinaista, kaksi prospektiä ja pari hangeria. Kerho elää. Porukkaa on käynyt kokeilemassa jäseneksi pääsyä. Tällä hetkellä meillä on kerhossa erittäin hyvä yhteishenki. Sielukas tilanne.

Kuinka seireeniksi pääsee?

– Ilmestyt paikalle ja tulet esittäytymään. Siitähän se lähtee. Jos olet asiallinen tyyppi, niin aletaan kattelemaan, miten sovit joukkoon. Kun kerholla on omat tilat, niin pelkän ajamisen ja hengailemisen lisäksi jäsenyyden mukana tulee vastuuta ja velvotteita. Sinulla tulee olla innostusta ajaa, ja olla valmis pitämään tiloja yllä ja osallistumaan eri tapahtumiin.

Soul Sirens MC oli vahvasti edustettuna myös MP19-messuilla.

Onko H-D edellytyksenä jäsenyydelle?

– Kerhon jäsenillä on kaikilla H-D, mutta brittipyörät ja Ducatit ovat poikkeustapauksissa hyväksyttyjä. Jos olet kiinnostunut ja haluat tulla tutustumaan meihin ja meidän toimintaan, niin se ei ole pyörän merkistä kiinni. Meillä on torstaisin 18.00 alkaen avoimet ovet, jolloin kaikki ovat tervetulleita vierailemaan. Järjestämme Open House iltoja noin 3 viikon välein perjantaisin, joissa on livemusaa ja letkeä meno.

Kuinka usein tapaatte?

– Meillä on sääntöjen mukaiset kerho-illat kerran viikossa. Välillä nähdään lähes päivittäin. Lisäksi käymme eri kerhojen juhlissa ja järjestämme omia juhlia. Kesällä on kerhon oma Run, jossa ajetaan eri kerhojen kautta. Kesällä kierrämme myös yhdessä 5-6:ssa eri kokoontumisajossa tai rallissa ja näiden lisäksi jokainen kiertää aikataulujensa puitteissa erikseen muissakin tapahtumissa. Tänä kesänä menemme ainakin Super Rally 2019:ään Himokselle. Kerho Runin päätämme Run to 60´siin Kemiin.

– Viime kesänä aloimme tehdä yhteistyötä muiden naismoottoripyöräkerhojen kanssa. Järjestimme silloin ensimmäisen kerran yhteiset bileet kerhollamme Metsälässä. Mukana olivat meidän lisäksi Dark Diamonds MC, Heat Valley Cats MC ja Louhi MC.

Kerholla on hyvin tilaa järjestää omia bileitä.

Kuinka teidät on otettu vastaan tässä, kuitenkin aika miehisessä ympäristössä?

– Hyvin. Show respect, get respect. Kerho on saanut arvostusta ulkomaita myöten.

– Fear of Domination (Suomalainen industrial metal -yhtye, joka perustettiin vuonna 2006, kertoo Wikipedia.) on säveltänyt Soul Sirens MC:lle oman biisin: Rise of the Soul Sirens, kertoi vielä lopuksi Soul Sirens MC:n presidentti Jenna.

Tunti vierähti nopeasti. Kiitos, että saimme tulla tutustumaan Soul Sirens MC:n tiloihin.

SSMC:n presidentti Jenna.

Fear of Domination: Rise of the Soul Sirens -kappaleen voit kuunnella tästä.

Soul Sirens MC:n omille sivuille pääset täältä  ja lisäksi heidät löytää Facebookista täältä ja Instagramista täältä.