Liike on toiminut nykyisissä tiloissaan Stone Avenuella ainakin 1950-luvulta lähtien ja Helen Musselman on nähnyt kaupungin väkiluvun yli kymmenkertaistuvan silloisesta noin 45 000:stä nykyiseen yli puoleen miljoonaan.

Musselman Honda -liikkeen edessä on uusia myytäviä moottoripyöriä, mutta sisällä on myös palanen historiaa. Yhdessä liikkeen nurkassa on koottuna joitakin muistoja Helenin elämästä. Vanhoja moottoripyöriä, valokuvia, palkintoja ja lehtileikkeitä.

– Käytännössä kaikki ihmiset, joilla on moottoripyöräkauppa tässä kaupungissa, ovat joskus työskennelleet meillä, Helen nauraa.

Hän täytti 102 vuotta 20.6.2019. Jos satut liikkumaan Tucsonissa ja pyörähdät liikeessä maanantain ja perjantain välisenä aikana, voit olla varma, että löydät hänet sieltä. Helen nauttii saadessaan työskennellä viisi päivää viikossa.

– Minusta on hienoa tulla tänne ja jutella niiden eri ihmisten kanssa, joille olemme myyneet pyöriä, Helen kertoo. 

Helen ja hänen miehensä, joka tunnettiin nimelle "Pappy", avasivat liikkeen 1940-luvulla. 

– Se oli hyvin pieni kaupunki aikanaan, ja on kasvanut suunnattomasti.

Helen ei pelkästään myynyt moottoripyöriä, vaan ajoi myös kilpaa kuten miehensäkin. Yksi vanhoista kilpa-autoista on näytillä museossa.

– Minä ajoin kilpaa ja hän myös ajoi kilpaa. Meidän piti ajaa myös aikaa vasten, ja minä ajoin nopeimman ajan. Nopeammin kuin kukaan mies tai nainen, Helen toteaa.

Kilpaa-ajamisen lisäksi Helen ja Poppy harrastivat veneilyä ympäri Arizonaa.

Liikkeen pitäminen on nyt perheasia, Helenin lisäksi siellä työskentelevät hänen pojanpoikansa, joka kertoo kasvaneensa mukaan hommaan vaippaikäisestä, sekä tämän tytär.

Asiasta kertoi KGUN9. Heidän Helen Musselmanista kertovan videonsa voit katsoa täällä.

American Hondan Helenistä kuvaama video löytyy puolestaan täältä. Siinä hän on "vasta" 98-vuotias. Musselmanit ovat myyneet Hondia jo vuodesta 1959.