Wendy Crockett on suorittanut tämän vaativimman Iron Butt Rallyn viisi kertaa, ja on erittäin kokenut motoristi. Hän ei pelkästään aja, vaan viettää kokonaisvaltaista moottoripyöräilyelämää.

Tällä hetkellä hän asuu Rapid Cityssä Etelä-Dakotassa ja työskentelee mekaanikkona Sturgis Motorsportissa.

11 päivän Rautaperseajoon osallistui kaikkiaan 101 muuta moottoripyörää, joista seitsemässä oli myös kyytiläinen mukana. Rallissa ajetaan siis 11. päivänä peräkkäin perus-RP-ajo eli vähintään 1000 mailia per päivä, joten yhteismatka on onnistuneessa suorituksessa yli 11 000 mailia, 17 702,8 km.

Pisintä rautahanuriajoa on ajettu vuodesta 1984 lähtien. Läpäistäkseen rallin kuljettajan täytyy suorittaa päivämatkat hyväksyttyjen sääntöjen mukaan ja voittoon kerätään pisteitä vierailemalla päivien mittaan niin monessa tarkastuspisteessä kuin mahdollista.

Hyvän ajo- ja lepostrategian laatiminen on olennainen osa Rautaperseajoa, ja näin pitkässä ajotapahtumassa niiden merkitys korostuu entisestään.

Tarkastuspisteillä on erilaisia pistearvoja, ja on kuljettajasta kiinni, mitkä tarkastuspisteet he sijoittavat reittistrategiaansa. Eli 1000 mailia päivässä on pyrittävä ajamaan siten, että matkalle sijoittuu mahdollisimman monta pistettä.

Onnittelut Wendy Crockettille jo pelkästään vaativan, vuoden 2019 11. päivän Iron Butt Rallyn läpäisemisestä, mutta erityisesti sen voittamisesta. 

Asiasta kertoi ensin Advrider.

Wendy Crockett.

Wendy Crockett.