Miten kuntoutumisesi etenee?

– On tässä saanut jumppailla. Ei onneksi ihan rääkiksi asti. Tosin varsinainen kuntoutusjakso on edessä vasta syksymmällä, joten tähän asti olen seisoskellut seisomatelineessä, jolla koetetaan vähän oikoa ja venyttää jalkoja ja saada jalkojen päälle painoa korjaamaan vaurioita. Seisomisen lisäksi olen polkenut päivittäin kuntopyörällä, millä parannetaan lihasten toimintaa, parannetaan verenkiertoa ja saadaan muutenkin vähän liikettä koipiin kun päivät muutoin on melko staattista istumista, Ulla Kulju kertoo.

Vaihdoit yllättäen ratamoottoripyörän Hondasta takaisin Yamahaan. Miksi?

– Vaihto oli ihan puhtaasti tekninen päätös. IBHR muutti sääntöjään superstockista, jossa ajetaan niin sanotuilla vakiopyörillä, supersporttiin jossa moottoripyörän viritystaso on korkeampi. Yamahan tekniikka on vähän helpompaa ja kun lisäksi Yamahassa on jo ennestään enemmän potkua kuin mitä Hondassa, joten siihen ei tarvitse tehdä ihan niin isoja virityksiä, kuin mitä saman tehon saamiseksi Hondasta.

Ulla Kuljun tuleva kisapyörä on Yamaha R6.

Mistä uusi pyörä ja mitä Hondallesi nyt käy?

– Uusi pyörä tuli Jari Sulinilta. Se on oikein hyvä pyörä. eikä siihen tarvitse tehdä paljoa muutoksia. Honda on tällä hetkellä tallissani. Palautan sen katukuntoon, jonka jälkeen se menee myyntiin.

Teetkö itse pyöriin tarvittavat muutokset?

– Sovittiin että Make (Marko Rättö) hoitaa Yamahan kisakuntoon ja minä hoidan Hondan katukuntoon.

Mainitsit Facebookissa, että elokuussa pääsisit takaisin radalle. Oletko vielä lainkaan päässyt ottamaan tuntumaan radasta?

– Tarkoitus olisi elokuussa mennä Alastaroon testaamaan miten kroppa kestää ja taipuuko jalka ajoasentoon.

Joko on pidemmän tähtäimen treenireissuja suunnitteilla?

– Ei ole vielä sen kummemmin mitään suunniteltu. Katsotaan sitten sen ensimmäisen ajamisen jälkeen miten lähtee sujumaan.

Ajatko ensi kaudella pelkästään IBHR:n kisat vai nähdääkö Kulju Racing myös kotimaan radoilla?

– Tultiin siihen tulokseen, että on fiksumpaa ajaa pelkästään ulkomailla niin näkyvyyden kuin rahankin kannalta. Vielä ei ole ensi kauden kilpailukalenteri selvillä mutta IBHR:ssa on 3-4 osakilpailua ja kisakausi alkaa taas Le Mansin motoGPstä. Ensi kaudella ajan koko kauden miesten sarjassa, joten siltä osin olen tosi innoissani! Jos oon kauden lopussa 10 parhaan joukossa IBHR 600cc sarjassa niin olen todella tyytyväinen! Näillä näkymin ollaan Suomen radoilla vain treenimielessä ja turisteina.

Mainitsit edellisellä kerralla tekeillä olevista kirjasta ja dokkarista. Missä vaiheessa ne ovat?

– Kirjan ensimmäinen luku on nyt kustantajalla tarkasteltavan, että mihin tyyliin tarina halutaan kirjassa kertoa. Dokkaria kuvataan vielä pari päivää elokuussa ja se tulee ulos syksyllä tai ensi keväänä.

Fanit eivät ole unohtaneet Ulla Kuljua. Tässä Tracy Stenhouse:n Kuljusta tekemä Lillymoo.

Aiheesta aikaisemmin:

Ulla Kuljun jalan amputaatio peruuntui – nyt vain kovaa treeniä!

Ratamoottoripyöräilijä Ulla Kulju loukkaantui pahasti Alastaron harjoituksissa – "kausi on nyt tässä"

Ulla Kulju: Tuhkimotarinoissa olin pois omalta mukavuusalueeltani