Paikalle tulleet Airborne Rangers MCC:n jäsenet olivat juuri saaneet telttansa pystyyn järven rannalle, rallialueen laitamille. Jo teltoista näki, että kysymyksessä oli enemmäkin telttailua harrastavia moottoripyöräilijöitä. Hannu Kaskela opasti meidät Airborne Rangers MCC:n Vaiskan, eli Kari Vainion juttusille.

Airborne Rangers MCC:n Kari Vaiska Vainio.

Airborne Rangers MCC:n Kari Vaiska Vainio.

Mistä idea perustaa Airborne Rangers MCC?

– Idea lähti siitä, kun vuosittain Utissa järjestettävään Laskujääkärikillan kokoukseen moni killan jäsenistä tuli paikalle moottoripyörillä. 2014 heitettiin ilmoille ajatus, että perustetaan oma mp-kerho, mutta sillä kertaa idea ei mennyt ihan maaliin asti. Lopulta viime vuoden tammikuussa Airborne Rangers MCC perustettiin osaksi Laskujääkärikiltaa, näin voidaan keskittymään pelkkään ajamiseen, hallinnollinen ja taloudellinen puoli hoituu killan kautta, valaisi Kari "Vaiska" Vainio kerhon syntyhistoriaa.

Airborne Rangers MCC:n jäsenten leiri Veteraanirallissa.

Airborne Rangers MCC:n jäsenten leiri Veteraanirallissa.

– Airborne Rangers MCC:n kaikki jäsenet ovat käyneet Utin laskuvarjojääkärikoulutuksen. Meillä ei ole prospekteja, sillä se katsotaan läpikäydyksi laskuvarjojääkärikoulutuksessa. Pelkkä moottoripyörän omistaminen ei vielä riitä moottoripyöräkerhon jäsenyyteen vaan pitää olla Laskuvarjojääkärikillan jäsen ja aktiivisesti harrastaa ajamista. Ajaminen on kerhon ykkösjuttu.

 Airborne Rangers MCC kokoontuu vuosittain syksyllä kiltapäivien yhteydessä, jossa kalenteriin lyödään lukkoon tulevan kauden avajaiset, pölynpuhdistupäivä ja toivottavasti saadaan järjestettyä tämän kauden lopetus Pystymetsään. Siinä yhdistyy laskuvarjojääkäreille sopivat olosuhteet: laavuolosuhteet ja märkä metsä. Vuosittain pyritään järjestämään vähintään yksi pidempi reissu ulkomaille ja vastaavasti yksi kotimaassa. Se on minimi, mutta pitää katsoa, mitä väki haluaa.

Kuinka päädyitte tulemaan juuri Veteraaniralliin?

– Tänne tulo ei vaadita, että pitäisi välttämättä ajaa vanhalla pyörällä, vaikka niitäkin kerhon jäseniltä löytyy. Tämä on luonteva rallivalinta, sillä moni on ajanut jo 70-luvulla ja täällä pääsee katsomaan vuosikymmenten varrelta tuttuja pyöriä, Kari "Vaiska" Vainio päättää.

Laskuvarjojääkäreillä oli upea rantanäkymä Vanajavedelle.

Laskuvarjojääkäreillä oli upea rantanäkymä Vanajavedelle.