Moikka,

Aiemmista tiedoista poiketen ei kauden jatkamista maltettukaan odotella Red Bull Ringille asti, vaan kypärä laitettiin päähän jo menneenä viikonloppuna kotimaisemissa Alastarolla. Aiempien vuosien luottomekaanikkoni Juha Helenius on rakentanut Kasawakin ZX-10:stä Superbike-kilpurin, jolla on syötetty tällä kaudella muun muassa Imatranajoissa Pauli Pekkasen toimesta. Pyörä oli siis ajettu sisään tekijämiesten toimesta. Meikäläinen asettui pyörällä Superbike-luokan lähtöviivalle Alastaron SM-viikonlopussa ja tässä yhteenvetoa viikonlopun kulusta.

Pääsimme jo torstaina ottamaan ensituntumaa pyörään 4x20min harjoitussessioissa. Olin päässyt kuukautta aikaisemmin ajamaan kertaalleen pyörällä, joten laite ei ollut minulle täysin vieras, joskaan ei kokemusta liiaksikaan ollut päässyt kertymään. Perjantaina ajoimme torstain tapaan neljä treeniä ja tuntuma pyörään löytyi mukavasti. Myös ajat olivat ihan ok tasolla, joten homma lähti rokkaamaan alusta asti oikeaan suutaan. Toki yhteispelissä kohtalaisen uuden pyörän kanssa olisi paljon petrattavaa, mutta olimme siitä huolimatta kilpailukykyisiä. Ajamani Kawasaki on kohtalaisen vähän aikaa sitten pakasta vedetty, joten sitä ei ole vielä saatu hiottua ihan loppuun asti. Kierros kierrokselta pyörä kuitenkin hioutuu hyvällä tiimillä entistä parempaan iskuun.

Lauantain aika-ajoissa jouduin nopealla kierroksella ajamaan muutaman mutkan hitaampien perässä ja se veroitti jonkun verran huippuajan tekemistä. Lopulta taululle saamani aika oli ihan ok, joskin Eemeli ajoi 0.1 sekuntia kovempaa ja se toki hieman kismitti, että emme saaneet paalua napattua. Lauantain ensimmäisessä kisassa suunnitelma oli katsoa alkukierroksilla minkälaista vauhtia Eemeli lähtee pitämään ja tarkkailla rauhassa tilanteen kehittymistä. Pysyin tarkkailuasemissa muutaman kierroksen ajan, kunnes tein ohituksen ja sain vedettyä n. 4 sekunnin kaulan. Nykäisyn yhteydessä sain myös ajettua uuden rataennätyksen 1.16.3. Vanha ennätys kirjattiin lukemin 1.17.1, joten ennätys vietiin samalla myös uudelle sekuntilukemalle. Lauantaipäivästä siis saldona voitto ja rataennätys.

Sunnuntain kisassa tavoitteeksi oli asetettu rataennätyksen parantaminen entistä kovempiin lukemiin ja totta kai lähdimme hakemaan voittoa viikonlopun toisestakin lähdöstä. Pysyin hetken tarkkailuasemissa, kunnes toisella kierroksella menin ohi Eemelistä ja sain kellotettua tuon jälkeen 1.15.8 alkuisen ajan mikä tarkoitti rataennätyksen hilaamista edelleen uusille lukemille. Sunnuntain kisa toisti siis lauantain kaavaa voiton ja rataennätyksen muodossa.

Viikonloppu oli hieno ja onnistunut. Oli mahtavaa päästä tekemään taas hommia vanhan mekaanikkoni Juha Heleniuksen kanssa. Suurkiitos Juhalle ja muulle Alastaron viikonlopun ryhmälle. Kiitos myös sponsoreille ja totta kai Alastaron radalle saapuneelle yleisölle. Kotiyleisön ja kannustuksen edessä on aina hienoa päästä vetämään.

Kausi jatkuu MotoE-kilpailujen merkeissä Itävallan Red Bull Ringillä elokuun 9.-11. välisenä viikonloppuna. Palataan silloin asiaan!

Niki #66