- Itse olen ollut vetäjänä kuusi vuotta, mutta kyllä edeltäjienikin aikoina oltiin mukana aina alusta saakka näissä kampanjoissa, kertoo KMC:n verj-vastaava Osmo Turunen.

KMC:n jäsenten osallistuminen onkin Turusen aikana ollut nousujohteista, kiitos ahkeran ”markkinointityön”. KMC palkittiin hyvästä suorituksesta tällä tontilla lokakuussa SMOTOn 30-vuotisjuhlien yhteydessä.

- Viime kaudella meiltä oli kirjattuna 56 luovuttajaa, kertoo Turunen.

Tämä kampanja tunsi nimen ”Verta pakkiin. Uusi SMOTOn kampanja ”Hyviä muistoja verestä” käynnistyy syksyn mittaan. KMC on siinäkin mukana.

- Uusi kampanja on käynnistymässä. Mutta ei myö jiäty oottelemmaan sen alakua. Alotettiin nimenkerräys jo kesällä ja nyt on 60 jäsentä ilmoittautut mukkaan, sanoo Turunen.

- Mukana ollaan!

Minna Suuronen luovutti verta ensimmäisen kerran 18-vuotiaana nuorena neitona.

- Viimeksi luovutin maaliskuussa ja se oli minulle 22 kerta, sanoo Suuronen.

Suurimpana motivaattorina verenluovutuksessa Suurosella on auttamisen halu.

- On sanottu, että yhdellä luovutuksella auttaa kolmea henkilöä, niin minähän olen auttanut jo montaa ihmistä, naurahtaa Suuronen, jolle verenluovutus tuo hyvän olon ja hyvän mielen.

- Minulla on korkea hemoglobiiniarvo, jotenkin se luovutus vain tekee hyvän olon.

Risto Tuomainen oli viime kaudella ahkerin luovuttaja KMC:n porukasta, ja sai siitä ansaitun palkinnon.

- Luovutin viime kampanjakaudella viisi kertaa ja ilmoittauduin myös kantasolurekisteriin, mistä tuli lisäpisteitä, kertoo Tuomainen.

Kaikkiaan Tuomaisella on luovutuskertoja koossa hieno määrä, 64 kappaletta.

- Vanhemmalla iällä olen alkanut enemmän luovuttamaan verta. Auttamisen halu se tässä tärkeintä on.

Suuronen, Turunen ja Tuomainen pitävät verenluovutuskampanjoihin osallistumista hyvänä osana myös moottoripyöräharrastusta.

- Hyvähän se on! Ja luo samalla yhteisöllisyyttä kun tällaiseen yhteiseen kampanjaan osallistutaan, tiivistää Tuomainen kolmikon mielipiteen.

KMC on myös yksi SMOTOn perustajakerhoista, ja sai pitkäaikaisesta työstään moottoripyöräilyn hyväksi samalla tunnustuksen samassa juhlatilaisuudessa.

KMC palkittiin pitkästä toiminnasta SMOTO:ssa. KMC on yksi SMOTO:n perustajajäsenkerhoista.