Tukholmalainen Karolina Jackson Alvage valittiin Bike Babiesin Eezerstipendiaatiksi vuodeksi 2020. Ruotsalainen Eezer-järjestö pyrkii vähentämään äitiyskuolleisuutta Afrikan maaseudulla. Ruotsalaisella suunnittelulla, osaamisella ja paikallisia materiaaleja käyttämällä valmistetaan paikan päällä moottoripyöräambulansseja, jotka pelastavat elämiä.

Bike Babes on ryhmä naisia, jotka ajavat yhdessä moottoripyörillä, ja stinpediaatit toimivat myös Eezer-hankkeen lähettiläinä tavoitteenaan saada yhä useampia liittymään kannattamaan asiaa.

Bike Babes -kerhoja on sekä Göteborgissa, Tukholmassa ja Gotlannissa, ja jäseninä on yhteensä noin 1200 naispuolista motoristia, kerrotaan kerhon perjantaisessa tiedotteessa.

Eezer-organisaatio pyrkii vähentämään äitiyskuolleisuutta valmistamalla paikan päällä mp-ambulansseja, joiden avulla pelastetaan ihmisten henkiä.

Eezer puolestaan on varsin uusi ruotsalainen toimija, joka pyrkii moottoripyöräambulanssien avulla vähentämää äitiyskuolleisuutta. Tämä on toinen vuosi, kun Bike Babes lähettää stipendiaatin Afrikkaan.

Jury valitsi tehtävään Karolina Jackson Alvagen. Hän on koulutettu sosionomi, ja hän työskentelee syrjäytymisvaarassa tai uhan alla elävien olevien naisten ja lasten kanssa. Hän on myös kiinnostunut naisten oikeuksista maailmassa ja erityisesti Afrikassa. Nyt hänestä tulee Eezerin lähettiläs.

– Minulla on intohimo naisten ja lasten aseman parantamiseen, ja rakastan moottoripyörällä ajamista. Stipendiaattina voin yhdistää molemmat asiat. Sitäpaitsi juureni ovat Länsi-Afrikassa, ja minulla on pitkään ollut unelmana voida vaikuttaa siellä, Karolina Jackson Alvage kertoo.

Karolina Jackson Alvage.

Karolina Jackson Alvage on intohimonen motoristi ja haluaa parantaa afrikkalaisten naisten ja lasten asemaa.

Valinnan tehneen juryn edustajat olivat Richard Lundgren, Lundgren Smidestä, Lars Klingsbo Eezeristä ja Karin Pontén Bike Babes'istä.

Viime vuonna Bike Babesin ensimmäisenä Eezer-stipendiaattina toimi Ulrika Bohlin.

Eezer-hyväntekeväisyysorganisaation sivuille pääset tästä.

Bike Babes ajoreissulla. Kuva Karin Ponten.

Bike Babes ajoreissulla. Kuva Karin Ponten.