Kävimme perjantaina tiedustelemassa Motoristien Kriisipalvelun edustajilta Marja Suomiselta ja Minna Rautiolta, mitä marraskuussa 2018 perustetulle yhdistykselle kuuluu.

"Motoristien Kriisipalvelu on Motoristien Kriisipalvelu Kannatusyhdistys ry:n tuottamaa palvelua, joka antaa henkistä apua vähältä piti tilanteiden ja moottoripyöräonnettomuuksien jälkeen sekä kuskille että hänen omaisilleen ja läheisilleen", todetaan palvelun Facebook-sivustolla. 

- Aikanaan palvelut tunnettiin "MoTukka"-nimellä, mutta palvelun eriydyttyä SMOTOn alaisuudesta, me entiset motukkalaiset perustimme vapaehtoistyötämme varten uuden yhdistyksen. Tavoite oli yksinkertainen, mutta hyvä: parantaa entisestään suomalaisten moottoripyöräilijöiden, moottoripyöräurheilijoiden ja kaikkien prätkällä ajavien omaisten sekä läheisten kriisiauttamiseen tarkoitettuja palveluita, kertoo Motoristien Kriisipalvelu Kannatusyhdistys ry:n puheenjohtaja Marja Suominen.

Motoristien Kriisipalvelun toiminta on lähtenyt hienosti käyntiin.

– Meidät on löydetty hyvin, ja työmme jatkuu vapaaehtoistyöntekijöidemme voimin. Autamme heitä, jotka ovat moottoripyöräillessään oman tai läheisen onnettomuuden tai muun syyn takia joutuneet henkiseen kriisiin. Työmme on vaativaa ihmissuhdetyötä ja se on aina täysin luottamuksellista, Suominen korostaa.

Palvelu hoidetaan vapaaehtoisvoimin, se on anonyymiä ja täysin maksutonta. Yhdistyksen saamaa rahoitusta käytetään auttajien kulukorvauksiin ja ammattiauttajienkin aina raskaassa työssään tarvitsemaan työnohjaukseen.

– On ollut todella hienoa huomata, että meidät tunnetaan, toimintaamme arvostetaan ja sitä halutaan myös tukea. Erityisen iloinen yllätys oli Café Lättiksen meille tänne messuille perustama keräyslipas, johon voi käydä pudottamassa avustuseurojaan, Marja Suominen vinkkaa.

Motoristien Kriisipalveluun voit tutustua heidän Facebook-sivuillaan täällä.

Kuva: A-j Tuomela.

Kuten näkyy, Motouutisten toimittaja Eija Kyllönen ja päätoimittaja Erkki Mäki ottivat ilolla vastaan Marja Suomisen (keskellä) ojentaman kunniakirjan. Kiitos, se pääsee kunniapaikalle! Kuva: A-J Tuomela.

Motouutiset.fi-moottoripyörälehteä Kriisipalvelu muisti sponsorikunniakirjalla aktiivisesta yhdistyksen olemassaolon ja tavoitteiden tiedottamisesta.

Me taas voimme kertoa, että se on ollut meille suuri ilo ja kunnia, sillä Motoristien Kriisipalvelu tekee meidän mielestämme erittäin arvokasta, pyyteetäntä työtä motoristeja ja heidän läheisiään auttaessaan. Kiitos kunniakirjasta, jatkamme samalla tiedotuslinjalla mielellämme edelleenkin.