Triumphin osastolla Jarkko Huuhtanen istui fiilistellen Rocket 3 GT:n selkään. Isänsä kanssa fiilistelemään nousi perheen kuopus Reko Huuhtanen, isoveljensä Juran seuratessa vieressä.

– Jos lottovoitto napsahtaa, niin tämän pyörän ostaisin. Juran kanssa on joskus käyty ajamassa, mutta pojista Jura on enemmän kiinnostunut moottoripyöristä, arveli BMW GS 1200 Adventurella vielä toistaiseksi ajava Jarkko Huuhtanen. Jarkolla on aiemminkin ollut Rocket.

Sebastian Heino testaamassa Minimotoa SRRA:n osastolla.

Sebastian Heino testaamassa Minimotoa SRRA:n osastolla.

Sebastian Heino tuli messuille isänsä kanssa. 

– Meillä on tällainen "poikien kesken" -päivä, kun Sebastianin sisko ei halunnut tulla matkaan, kertoi Sebastianin isä.

Tulevaisuuden motoristeja? Todennäköisesti, sillä Miko ja Luka Söderin molemmat vanhemmat ajavat.

Tulevaisuuden motoristeja? Todennäköisesti, sillä Miko ja Luka Söderin molemmat vanhemmat ajavat.

 

Tulevaisuuden motoristeja? Todennäköisesti, sillä Miko ja Luka Söderin molemmat vanhemmat ajavat.

Triumph Tiger 1200 on Jaana Ahteelan unelmapyörä.

 

– Tähän pyörään olen ihastunut ja tämmöisen ostaisin, mutta tämä on minulle liian korkea. Onneksi pääsen kyytiin aina kun haluan, sillä ystävälläni on samanlainen, vähän vanhempaa vuosimallia oleva pyörä. Oman pyöräni, Honda Shadowin myin pois 4-5 vuotta sitten ja keskityin hevoseen. Rautaratsu tai tavallinen, molemmat käy. MP-messuilla käyn vuosittain. Tänä vuonna tulin ostamaan "lisätarvikkeita". Kypärä ja kypäräpuhelin ovat ostoslistalla. Kun se päivä tulee, niin vielä hommaan oman pyörän, kertoili Jaana Ahteela Triumph Tiger 1200:sen selässä istuen.

Kouvolalainen Jari Mattsson kokeili Hondan uutta Africa Twiniä.

Kouvolalainen Jari Mattsson kokeili Hondan uutta Africa Twiniä.

 

Hondan tuliterän Africa Twinin selässä istui kouvolalainen Jari Mattsson. Mies oli viime vuonna vaihtanut Harrikan BMW:n 1200 GS:ään, joten myös ajamisen laji vaihtui, mutta pyörä ei ole heti vaihtumassa.

– Viime kesänä ehdin ajaa noin 4000 km. Ensi kesänä ajamme Alpeille kaverin kanssa. Pyörät menevät kontissa, ja lennämme perässä. Uusi lelu tuo uutta intoa harrastamiseen, Mattsson iloitsee.

Ari-Pekka Dufva ja Kawa.

Ari-Pekka Dufva ja Kawa.

Ari-Pekka Dufva ajaa vuosimallin 2008 Z900 Kawasakilla. Messuilla hän kävi koeistumassa saman mallin tuoreimman version. Miehen mielessä siintää Kawasakin Z1000SX, johon vaihto kiinnostaisi.

– Z900 on hieno pyörä, mutta siihen ei oikein istu sivulaukut, joten ajo on melko lyhyttä nykyään, ja tekisi mieli ajaa välillä myös matka-ajoa. Vaihtoon tarvittaisiin tosin aika liuta euroja, Dufva pohtii.

– Z900 on loistava pyörä mutkapätkillä; se on notkea, ärhäkkä ja kääntyy myös neulansilmiin.

Hans Syväjärvi ja Yamaha Ténéré 700.

Hans Syväjärvi ja Yamaha Ténéré 700.

"Koko ikänsä mopoillut" Hans Syväjärvi kävi koeistumassa tuliterän Yamaha Ténérén ja tunnustaa olevansa henkeen ja vereen adventuremotoristi. Mies ajaa Yamahan WR250R:llä, joka on noin 30-hevosvoimainen dualsport-pyörä. 

– Ténéré on erittäin mielenkiintoinen uutuus-adventurepyörä luokassaan. Tosikuskit tarvitsevat vain ABS-jarrut, ei mitään turhaa elektroniikkaa, josta joutuisi maksamaan ylimääräistä hintaa. Pyörä on myös erittäin käyttäjäystävällinen.

– Jos tämän saisi vielä Yamahan M3:n tekniikalla, niin sevoisi olla kova sana, Syväjärvi miettii. – Vaikka enskapyörä on loistava soralla ja vaikeammissakin oloissa, se on surkea tiellä. Lisäksi siinä on lyhyt huoltoväli. Tämäntyyppisellä pyörällä taas on pitkät huoltovälit ja normipyörän sopivuus maantieajoon, silti sillä pystyy hoitamaan sorasurauttelut, ja jopa ajamaan talvella, Syväjärvi uskoo.

Porvoolainen Katariina oli kiinnostunut Ducateista.

Porvoolainen Katariina kertoi olevansa "jonkun verran" kiinnostunut Ducatiesta. 

– Olen juuri suorittamassa mopokorttia. Kotona odottaa 125-kuutioinen crossimoottoripyörä ja 50-kuutioinen mopo. Parasta ajamisessa on se, kun pääsee kovaa.

– Ainakin kevarikortin suoritan sitten, kun on sen aika, Katariina pohtii.

Eurajokinen Minna Järvinen otti tyypit Triumph Tigerista.

Eurajokinen Minna Järvinen otti tyypit Triumph Tigerista.

Eurajoelta kotoisin oleva Minna Järvinen vaihtoi viime keväänä 800-kuutioiseen Triumph Tigeriin, joten vielä ei ole vaihdon aika, mutta messuilla nainen kävi koeistumassa Trumpan isomman Tiikerin. Nainen vastaa Gospel Ridersin Satakunnan osastosta, ja ehti viime kesänä ajaa uudella pyörällään jo 10 000 kilometriä.

– Minulla oli customi aiemmin, joten Triumph on aivan eri tyyppinen ja vaati totuttelua. Olen ajanut jo 10 vuotta moottoripyörällä, ja se on minusta Jumalan johdatusta, ihme, Minna Järvinen kertoo.

Mallu Helin on oikeastaan mp-kuskina lähempänä ammattilaista kuin amatööriä. Takataskussa on jo yli puoli miljoonaa kilometriä

 

Mallu Helin oli kokeilemassa BMW:n uuden F900XR:n istuintuntumaa.

– Itselläni on se 850-kuutioinen Gessu, joka tottelee mallimerkintää 750 GS, nainen myhäilee.

Toteamme, ettemme kumpikaan ymmärrä mallimerkinnän logiikkaa, mutta onneksi se ei ole meidän murheemme.

– Pyrin käymään vuosittain tsekkaamassa uudet mallit. Kaikki uutuudet kiinnostavat, ja tämä on yksi niistä. Tämä on mielenkiintoinen katuversio kurapyörästä.

Juupajoella Pohjois-Pirkanmaalla asustava Helin ajaa 50/50 soralla ja asvaltilla reissuillaan.

– Ajan mieluummin pikkuteillä, Helin kertoo.

Pikkuteitä ja vähän isompiakin on mahtunut matkalle todella paljon, sillä vuonna 1984 moottoripyöräilyn aloittanut nainen on  ehtinyt ajaa jo yli 500 000 km!

– Teen paljon yksin reissuja myös ulkomaille Pohjoismaihin ja Saksaan ja kimpassa taas Italiaan ja Etelä-Eurooppaan. Tavoite on ajaa pieniä teitä, kiireettömästi ja kauniista maisemista nautiskellen. On oma hohtonsa ajaa yksin, kun tarvitsee neuvotella seuraavasta tauosta ja nukkumispaikasta vain yhden ihmisen kanssa, Helin nauraa. – Mutta ei se ole koskaan ollut ongelma porukoissakaan.

Nainen ajaa myös offroad-pyörällä pöpelikössä.

– Minulla on KTM 350 Freeride (enskapyörä). Se on paras leikkikalu, mitä minulla on ikinä ollut. Kurapyörä ja kauppakassi samassa paketissa. Ajan sillä – renkaita vaihtamalla – jäärataa ja enskaa. Välillä renkaissa on piikit, välillä nappulat, ja löytyy minulta siihen supermotovanteetkin renkaineen, Helin päättää.