– Olen todella kiitollinen kaikesta tuesta ja olen varma, että tukijamme tulevat todella pitämään palkinnoistaan. Kaikki apu on erittäin tarpeen, Ralf Molander kiittää.

Kampanjan on tarkoitus rahoittaa Molanderin toinen osallistuminen Dakar-ralliin moottoripyöräkategoriassa vuonna 2021. Molanderin ensimmäinen osallistuminen keskeytyi kilpailun toisena päivänä loukkaantumisen johdosta.

Ralf Molander

Ralf Molander kiittää tukijoitaan: 'Jokainen euro on arvokas'.

Joka toinen kuljettaja keskeyttää kilpailun

Jopa 50 % Dakar-ralliin osallistuvista kuljettajista joutuu keskeyttämään kilpailun, mutta Molander aikoo mennä vastavirtaan. Tavoitteena on tehdä suomalaista moottoriurheiluhistoriaa.

– Tarkoitus olisi olla kautta aikain kolmas rallin maaliin ajanut suomalaiskuljettaja, mikä on kova tavoite huomioiden kilpailuun osallistuneiden keskeyttämisprosentti, Molander selventää.

Dakar-ralliin osallistuminen on kisaajille erittäin vaativaa. Erämaassa käytävä moottoriajoneuvojen ja niiden kuljettajien taisto kestää liki kaksi viikkoa ja kilometrejä tulee miltei 9000 km. Osallistumiseen vaadittavat kulut ovat kalliita, sillä ne voivat nousta jopa 100 000 euroon. Lisäksi kilpailijoiden on läpäistä vähintään yksi karsintakilpailu.

Ralf Molander

Ralf Molander

– Valmistelemme nyt toista joukkorahoituskierrosta FundYou:n kanssa ja pyrimme kehittämään tukijoillemme huippuluokkaisia palkintoja. Toivon, että onnistumme toisella rahoituskierroksella, joka jäänee viimeiseksi. Budjetin olisi oltava kasassa jo kesällä, sillä osallistumismaksut tulee maksaa jo tuolloin, Molander miettii.

Testileirillä harjoitellaan ajoa haastavissa olosuhteissa

Molander lähtee maaliskuun puolessa välissä viikon mittaiselle testileirille Dubaihin, jossa harjoitellaan dyyneillä ajamista sekä erämaassa suunnistamista tiekirjan avulla. Myös uudet varusteet pääsevät testiin.

– En ole ajanut aavikolla muutamaan vuoteen, mutta Dubaissa pääsen testaamaan uusien kisavarusteiden toimivuutta aidoissa olosuhteissa. Samoihin aikoihin Arabiemiraateissa ajetaan erämaarallien MM-avausosakilpailu, jossa tapaan vanhoja tuttujani. MM-kilpailuun en itse kuitenkaan osallistu. Jotta pääsen Dakarin lähtöviivalle, on mietittävä tarkkaan miten varoja käytetään fiksusti, Molander summaa.

Ralf Molanderin joukkorahoituskampajaan voi osallistua täällä

Ralf Molander

Ralf Molander. Kuten näkyy, ajaminen on rankaa - myös Serres rallissa.