RMK Vehiclesin Verge TS on tulossa markkinoille tänä vuonna. Tuotantotilat Seinäjoella ovat parhaillaan viimeistelyssä.

Maailman nopeimmat

Toisessa seinäjokelaishallissa syntyy maailman nopeimpia kulkupelejä. Maailmanennätysmies Jaakko Salakari on rakentanut kiihdytysmoottoripyöriä koko aikuisikänsä ja nyt ammatikseen.

Salakarin kiihdytystiimi Fuel Express toimii SPTR-Asennuksen tiloissa. SPTR on Fuelin pääsponsori. Pyöriä rakennetaan sekä omalle tiimille että asiakkaille. Salakari lupaa kiihdytyspyörän avaimet käteen -periaatteella kenelle tahansa kiinnostuneelle. Salakari valmistaa itse yli 2 000-hevosvoimaisen nitrometanolilla käyvän moottorin ja rungon. Moottorin toiminnan analysoimisessa hyödynnetään simulointia. Tämä on poikkeuksellista.

Salakari on itse pyöriensä kovin kuski. Ensimmäisen maailmanennätyksensä, 6,010 hän ajoi Alastarolla syyskuussa 2017. 2018 hän ajoi uudeksi kaksisylinteristen moottoripyörien maailmanennätykseksi 5,83 sekuntia. – Olen ensimmäinen ei-amerikkalainen maailmanennätyksen haltija.

Seuraavakin maailmanennätys tullaan Salakarin mukaan ajamaan hänen pajansa pyörällä. Ajajana joko hän itse tai joku muu. – On tässä niin ylivoimainen teknologia.

Tänä vuonna Salakari keskittyy kisaamisen sijasta pyörien valmistukseen ja kehittelyyn. Kootessaan pyörää pala palalta ja kehittäessään uusia ominaisuuksia, hän jalostaa prototyyppejä, joita haluavat muutkin. – Tästä pajasta lähtee vain huippua, hän toteaa.

Lähde: Invest Seinäjoki.