Moottorien rakentaminen vaatii valtavasti kärsivällisyyttä, osaamista ja työkaluja. Allen Millyardin tekoset vaativat hillittömän osaamisen ja lahjakkuuden lisäksi vielä kuritonta intoa ja mielikuvitusta sekä kiinnostusta.

Oheinen video kertonee selvästi, että hänen osaamisensa ylittää melko kevyesti normaalin kotimekaanikon kyvyt.

Millyard suunnittelee uusiksi valmiita moottoripyörän moottoreita, useinkin lisäten niihin sylinterin tai jopa kaksi. Eniten huomiota hänen töistään on herättänyt Kawasaki Z1:n nelisylinterisen moottorin muuttaminen kuusisylinteriseksi (linkki videoon tässä), mutta hänen innoituksensa ei ole rajoittunut yhteen merkkiin.

Tästä moottorista ei näe, että se olisi alun perin ollut yksisylinterinen?

Vuosien mittaan Millyard on rakentanut myös muutamia Hondia. Moottorit, joita oheisella videolla esitellään, ovat Honda SS50:stä, pyörästä, jossa on alunperin vaakaan asennettu yksi sylinteri, jonka kuutiotilavuus on 50 cc.

Millyard lisäsi toisen sylinterin pystyyn alkuperäiseen moottoriin, joten siitä tuli 100-kuutioinen V2-moottori.

Mies on tehnyt niitä kaikkiaan kolme sekä yhden 180-kuutoisen. Oheisella videolla hän on joutunut purkamaan yhden vaihteiston toiminnan vuoksi, joten siinä pääsee hienosti katsomaan pyörän sisintä elämää ja sitä, miten hienosti mies on muutokset moottoriin tehnyt.

Kampiakseli on alkuperäinen, nyt siinä vain on kiinni kaksi kiertokankea ja mäntää...

Lopullinen moottori on kuin se olisi suoraan tehtaalta tullut, ja pyörä näyttää kiinnostavalta ja hyvältä ajaa. 100-kuutioisen voimanpesän tehot jäävät salaisuudeksi, mutta ne tuskin ovat tässä asia, mikä Millyardin on ajanut tekemään moisen.

Ensimmäinen Millyardin tekemä SS100 on nähtävillä Barber Motorsport -museossa Alabamassa, USA:ssa.

Aiheesta kertoi MSN. Voit katsoa videon myös täällä

Aiheesta aiemmin:

Moottoripyörää kerrakseen: Millyard Viper V10, 8 litraa, huippunopeus 333 km/h

Näin hörisee 5 litran V2 ensikäynnistyksellä