Marco George on ajanut kilpaa stunt-kuljettajana vuodesta 2014 lähtien ja toiminut stunt-näyttelijänä Channel 4:llä sekä ollut mukana Britain’s Got Talent -kisassa.

Vuonna 2017 Marco halusi lisätä päälläseisonnan kisaesityksiinsä. Sen jälkeen kun olo alkoi tuntua mukavalta päälläseisonnassa ajon aikana, hän halusi aina lyödä omat nopeusennätyksensä. Se oli hänen oman rohkeutensa, vahvuutensa ja taitojensa testaamista. Ja sittemmin innostus kasvoi niin, että hän alkoi havitella pääsyä Guinnessin maailmanennätysten joukkoon ollakseen virallisesti nopein.

Koko prosessi kesti kolme vuotta siitä, kun hän aloitti päälläseisonnan ja päätyi yrittämään ennätystä. Siinä välissä harjoitellessaan hän kilpaili ja työskenteli myös muilla ajamisen aloilla.

Kun prosessi kiihtyi, hän löysi Straightlinersien kisat. Se on organisaatio, joka on erikoistunut nopeusennätyksiin, ja antoi hänelle mahdollisuuden yrittää seitsemän kuukauden valmistautumisen jälkeen.

Valmistautuminen koostui treenistä, jonka avulla hän pystyisi pitämään kehonsa suorana ilmanvastuksen iskiessä sekä jatkuvasta työstä ajoituksen ja tekniikan osalta.

Marco treenasi kahtena-kolmena päivänä viikossa päälläseisontaa. Normaali stunttiajo jäi taka-alalle ja nopeimmasta päälläseisonnasta tuli pakkomielle.

Koronaviruksen aiheuttama eristäminen antoi Marcolle runsaasti aikaa syödä terveellisesti ja antaa kehonsa levätä. Stunt-ajo on erittäin vaativaa urheilua, ja Marco uskoo, että lajin harrastajalla on aina särkyä tai kipuja useammassa kuin yhdessä kohtaa kehoa.

Miehen tavoitteena on tehdä muitakin ennätyksiä kuten lyödä Dave Coatesin ennätys nopeimmasta ajosta moottoripyörällä takaperin.

Asiasta lisää Quinnessin ennätysten sivustolla täällä. Voit katsoa videon myös täällä.

 

Teksti Erkki Mäki – Kuvat Guinnessin ennätysten sivusto