– Olen aina rakastanut elokuvia sekä laadukkaita tv-sarjoja ja katsonut niitä todella paljon. Olen myös ollut mukana työryhmissä tekemässä useita pitkiä ja lyhyitä indie-elokuvia sekä musiikkivideoita, mainoksia yms. Näiden töiden kautta rakkauteni elokuvan tekemiseen syventyi entisestään ja samoin kasvoi tarve oman elokuvan tekemiseen.

– Elokuvaohjaajista Quentin Tarantino ja Oliver Stone sekä monet muut kertovat tarinoita siihen tyylin, mitä minä myös tavoittelen. Tv-sarja Sons of Anarchy antoi idealle lähtölaukauksen ja inspiraation. Innoitusta tulee myös muita tv-sarjoista kuten The Shield, The Sopranos ja Californication.

Prätkäaiheisen elokuvan ohjaajalta on tietysti pakko kysyä, ajatko itse moottoripyörällä?

– Valitettavasti minulla ei ole ollut prätkää kuin teininä enkä myöskään kuulu mihinkään bikerjengiin. Prätkäkuume sitä vastoin on ollut vuosikausia, välillä voimakkaampana ja välillä taustalla. Jonain päivänä minulla on vielä moottoripyörä, mutta näin ensi hätään teen prätkäelokuvan, Anton Jokikunnas myhäilee.

Missä vaiheessa elokuvan teko tällä hetkellä on?

– Tällä hetkellä etsimme sopivaa tuotantoyhtiötä, jota kautta saisimme uskottavuutta rahoittajien silmissä. Tuotantoyrityksen löydyttyä varsinainen rahoituksen hankkiminen alkaa, tosin pieniä tunnusteluja on jo nyt tehty. Myös yhteistyökumppaneiden etsiminen alkaa vakaammin, kun tuotantoyhtiö on mukana kuvioissa. Mahdollisesti haemme tukea sekä elokuvasäätiöltä että yksityisiltä sijoittajilta. Selvitämme myös kansainvälisen rahoituksen mahdollisuuden.

– Elokuvan aikataulu on tässä vaiheessa vielä auki ja mietimme tarkemman aikataulun vasta kun taustat ovat tarvittavassa kunnossa. Tavoite tietenkin on mahdollisimman nopeasti tehdä elokuva.

Anton Jokikunnas viikinkinä. Kuva Mike Siren.

Anton Jokikunnas viikinkinä. Kuva Mike Siren.

Joko näyttelijävalinnat ovat selvillä?

– Yhtään näyttelijää ei ole vielä valittu. Tarkoitus on saada elokuvaan sopivat, lahjakkaat, tunnetut ammattinäyttelijät. Pienempiin rooleihin ja avustaviin rooleihin olen suunnitellut pyytäväni julkisuudessakin tunnettuja muusikoita ja muita henkilöitä, jotka sopivat elokuvan maailmaan. Avustajiksi haetaan muutenkin elokuvan maailmaan ulkoisesti sopivia henkilöitä eli bikereita ja muita kunnon äijiä sekä tietenkin kauniita ja näyttäviä naisia. Tatuoinnit ovat oleellinen osa kyseisen elokuvan maailmaa, joten myös niitä asioita haetaan avustajissa. Tosin haussa on myös tatuointeihin liittyvä yhteistyökumppani.

Mistä elokuva tarkemmin ottaen kertoo?

– Elokuvantekijänä menen tarina edellä, ja uskon, että tässä elokuvassa oleva tarina on hieno. Se herättää ajatuksia, ottaa kantaa, koskettaa, tuo jännitystä, toimintaa ja viihdyttää. Elokuvan tarina oli sisälläni ja se on hyvin pitkälle jalostettu omista kokemuksistani. Löysimme käsikirjoittajan, Marko ”Beltzer” Pesosen, kanssa hyvän toimivan suhteen, jonka avulla tarina täydentyi.

– Olemme myös erittäin kiitollisia siitä että olemme saaneet mahtavilta ihmisiltä jeesiä käsikirjoitukseen ja sitä kautta käsikirjoituksesta on saatu kehitettyä todella hyvä. Elokuvia ei voi tehdä yksin, vaan suuri joukko lahjakkaita ihmisiä tekee sen yhdessä. Tässä tapauksessa yhteistyöllä on saatu kehitettyä myös käsikirjoitusta. Jos kaikki palaset osuvat kohdilleen, elokuvasta voi tulla iso menestys, Jokikunnas uskoo.

Angels of the Dark -elokuva on toiminta-draamallinen rakkaustarina, joka sijoittuu brutaaliin prätkäjengien maailmaan. Anton Jokikunnakselle elokuva on esikoisohjaus. Elokuvan valmistumisprosessia voit seurata elokuvan Facebook-sivuilta.

Aiheesta aiemmin sivuillamme: Ensimmäinen suomalainen prätkäelokuva tekeillä - bikerit mukaan tukemaan