Forcite Mk1

Forcite Mk1: tämän kaiken sen leukaosa kätkee sisäänsä.

Australialainen kypärävalmistaja Forcite on jo toimittanut asiakkailleen ensimmäiset 700 Mk1-älykypärää ja toimittaa helmikuussa vielä 300 lisää 10 % alennuksella.

Visuaaliset varoitukset ja ohjaussymbolit näytetään kypärän visiirin alareunaan sijoitetun lediohjauspaneelin avulla.

Lisäksi kypärässä on automaattisesti tallentava "kojelautakamera" sisäänrakennettuna.

Kaikki teknologia on rakennettu kypärän sisään, sen leukaosaan. Ainoa ulkoinen osa on ohjaustankoon tuleva Bluetooth-ohjain.

Forcite Mk1:n stongaan tai tankkiin asennettava ohjain.

Forcite Mk1:n stongaan tai tankkiin asennettava ohjain.

Helmikuussa valmistajan nettikaupassa myyntiin tuleva erikoiserän kappalehinta on 1299 Australian dollaria, mikä kääntyy meikäläisittäin 822 euroksi.

Pakettiin kuuluu Mk1-kypärä, Bluetooth-ohjain, sen asennusosat stongaan tai polttoainetankkiin, kameran varasuojus, ilmainen visiiri asiakkaan valinnan mukaan (kirkas, tumma savu tai iridium), kaksi pinlockia, pussi, käyttöohjeet ja ilmainen mobiilisovellus.

Forcite Mk1.

Forcite Mk1. Kuori hiilikuitua, sisus antibakteerista bambu-kangasta. bambun

Kypärä on saatavilla XS-XL -kokoisena ja se on valmistettu hiilikuidusta. Kaikesta kypärän "kuono-osaan" kiinnitetystä elektroniikasta, irrotettavista kaiuttimista ja tuplamikrofonista huolimatta sen paino on vain 1500 gr +- 50 grammaa.

Mk1 on jo ECE 22.05 hyväksytty ja se on laajemmin tulossa myyntiin vuoden toisen puoliskon mittaan ainakin australialaisiin mp-kauppoihin ja vähitellen tarjonta laajenee maailmalle.

Kypärän teknisistä tiedoista sen verran, että laajakulmakamera on Sonyn ja pystyy HD-laadulla tallentamaan 60 kuvaa sekunnnissa. Tallennusvälineenä käytetään mikro-SD-korttia. Kypärän akku riittää jatkuvassa kuvauskäytössä noin 3 tuntia, ilman videokuvausta noin kuusi tuntia. Bluetooth-ohjaimen akku kestää noin neljän päivän käytön.

Forcite Helmetsin sivuille pääset tästä.

Teksti Erkki Mäki, kuvat Forcite Helmets.

Forcite Mk1 sivusta katsottuna.

Forcite Mk1 sivusta katsottuna.