Räätälöity putkisto ja vaimennin on Akrapovičin käsialaa. Tavoitteena on ollut yhdistää äärimmäisissä olosuhteissa tarvittava suorituskyky ja kestävyys sekä täyttää kisasavaatimukset ja myös tarjota esteettisesti viimeistelty tuote.

Pakoputkisto on työstetty kevyestä, mutta lujasta titaanista ja sen profiloitu pinta lisää vaimentimen vahvuutta ja kestävyyttä. Uusi pinta on sellainen, että se häiritsee äänikuvioita ja vaimentaa siten melutason kilpailuissa riittävälle tasolle. Samalla ääni on täyteläinen, kuten yksisylinteriselle kuuluukin. Vaimennin sopii kisa-, muttei maantiekäyttöön.

Design on tulosta Akrapovičin 30 vuotta kestäneestä työstä vaimentimien kehittämiseksi. Samalla se on kooltaan suurin mahdollinen käytettävissä olevaan tilaan sopiva, mikä myös mahdollistaa äänen vaimentamisen hiljaisemmaksi ja paremman pakokaasujen virtauksen ja suorituskyvyn lisäämisen.

Akrapovicin Evolution line (Titanium) -malli Honda CRF50:een.

Akrapovicin Evolution line (Titanium) -malli Honda CRF50:een.

Pakoputkisto on suunniteltu motocross- ja enduroratojen haastaviin toimintaympäristöihin, missä tärinä, korkeat huippulämpötilat, kivet, hiekka, muta ja kolarit voivat vaikuttaa pakoputkiston ulkonäköön ja suorituskykyyn. Jatkuvalla testaamisella ja kehitystyöllä on varmistettu, että se toimii kaikissa niissä olosuhteissa, mihin se on suunniteltukin.

Evolution Line -titaaniputkistossa käytetään eripaksuisia titaaniseoksia. Paksuimmillaan se on siellä, missä vaurioitumisriski on suurin, ja ohuempi taas siellä, missä se painon säästämisen kannalta on järkevää. Putkisto on kokonaisuudessaan 26,5 % kevyempi kuin alkuperäinen; painon säästöllä on merkitystä offroad-ajossa.

Uusi resonanssikammio optimoi tehoa ja ääntä. Moottorin responssi on parempi koko kierrosalueella ja ja järjestlemä antaa optimaalisen tuntuman kaasutettaessa.

Putkisto lisää moottorin tehoa 2,1 kW / 2,8 hv / 9750 rpm ja vääntöä 1,8 Nm / 9460 Akrapovičin omalla dynamometrillä mitattuna verrattuna Hondan omaan putkistoon.

Putkistoa ei tarvitse penkittää eikä moottorikarttaan puuttua, vaan se voidaan vain asentaa paikalleen. Koko paketin hinta vaimentimineen on 1435 euroa ja se tulee saataville Suomeen 1-2 kk kuluessa.

Akrapovicin Evolution line (Titanium) -malli Honda CRF50:een.

Akrapovicin Evolution line (Titanium) -malli Honda CRF50:een.