Henkilöllä on aiempaakin kokemusta joutumisesta moottoripyörävarkauden uhriksi, koska hänen pyöränsä varastettiin myös aiemmin tänä vuonna. Sen vuoksi hän olikin piilottanut moottoripyöräänsä Applen pienikokoisen Airtagin.

Tiistaiaamuna pyörä puuttui tavanomaiselta paikaltaan, ja avattuaan puhelimestaan "Find My..." -sovelluksen, hän näki, että joko pyörä tai paikannin on vain muutaman korttelin päässä hänen asunnostaan.

Kun mies saapui paikalle, hän näki, että varkaat olivat hylänneet pyörän. Hän kertoi asiasta poliisille, täytti tarvittavat kaavakkeet, ja sai pyöränsä takaisin vahingoittumattomana.

Varmaa tietoa ei ole, miksi voro/vorot hylkäsivät pyörän, mutta AppleInsider kertoo, että on mahdollista, että Airtag on huomauttanut varkaille, että jäljitin seuraa heitä. AirTag huomauttaa jokaiselle, jolla on iPhone, jos se on matkassa sellaisen henkilön kanssa, joka ei ole sen omistaja.

Maailmanlaajuinen etsintäverkko

Airtag on pienikokoinen jäljitin / paikanninlaite, joka toimii yhteistyössä "Find My..." / "Missä on...?"-sovelluksen kanssa.

Se on niin pienikokoinen, että sen voi liittää kukkaroon, lemmikkieläimen kaulapantaan tai vaikka polku- tai moottoripyörään. Hintaa lutikalla on yksittäin ostettuna noin 35 € ja neljän köntässä noin 30 € kappaleelta.

Airtagia ei varsinaisesti mainosteta varkaudenestolaitteena tai -jäljittimenä, vaan apurina, jonka avulla voi löytää vaikkapa väärän kaapin hyllylle tai toisen pusakan taskuun unohdetun kukkaron tai naapuriin karanneen lemmikin. Mutta paikanninlaitteen avulla on kätevä näköjään löytää minkä tahansa syyn vuoksi kadonneita tavaroita.

Airtag pystyy löytämään kauemmaksiksin unohtuneen tai varkaiden kuljettaman laitteen, sillä "Missä on..." sovelluksen verkko kattaa maailmanlaajuisesti satoja miljoonia iPhone-, iPad- ja Mac-laitteita, ja se auttaa sinua löytämään AirTagisi. Verkko on toteutettu siten, että suojaa yksityisyytesi kaikissa vaiheissa.