CX Air Dynamicsin motoristeille tarkoitetut housut ovat nimeltään CX Free Rider, ja ne ovat hieman erilaisen näköiset perusajohousuihin verrattuna, mutta ilmatyynyjen tuoma suojaus on ajatuksena hyvä.

CX Free Ride airbag-ajohousujen kaasupatruuna.

CX Free Ride airbag-ajohousujen kaasupatruuna.

Housut on varustettu pitkillä sivuvetoketjuilla, joten ne voi nopeasti ja helposti pukea ajo- tai tavallisten housujen päällekin.

Koska meiltä valitettavasti puuttui yhteinen kieli ranskalaisen esittelijän, Nicolas Cayelan, kanssa, emme pystyneet kovin syvällisellä tasolla keskustelemaan housujen rakenteesta, suojaavuudesta ja toimivuudesta, mutta kuten oheiselta videolta näette, ne toimivat, kuten airbag-housujen tuleekin.

Rakenteeltaan housut ovat sellaiset, että niiden sisään on rakennettu ilmataskuja suojaamaan alavartalon arkoja ruumiinosia. Housujen sisällä on laukaisuvaijerilla pyörään kiinnittyvä kaasupanos, joka vaijerin kiskaisusta silmänräpäyksessä täyttää turvatyynyt.

CX Free Ride airbag-ajohousut. Laukaisuvaijerin toinen paa kiinni housuihin ja toinen pyoraan.

CX Free Ride airbag-ajohousut. Laukaisuvaijerin toinen pää kiinnitetään housuihin ja toinen pyörään.

Housujen päällymateriaalia on sateenpitävää ja lisäksi hankautumisenkestävää Corduraa. CX Free Ridereilla on suojanaan maailmanlaajuinen patentti.

Alla video siitä, miten housut käytännössä toimivat onnettomuustilanteessa. Kaasupanoksesta kiinnitetään vaijeri suoraan pyörään, kun vaijeri kiristyy, panos laukeaa. Valitettavasti emme huomanneet kysyä crash test dummynä toimineen herrasmiehen nimeä, pahoittelemme. Oli jo kuulemma 20 kerta, kun hän messuilla demoaa housujen toimivuutta.

Kuljetettuna housut ovat paitsi kevyet, myös pienikokoiset, ne mahtuvat kypärän sisälle. Rakenne mahdollistaa sen, että ne ovat esimerkiksi polvista joustavammat kuin perusajohousut.

Free Ridereiden pitäisi sopia kaikille kehoille, ja tarjolla on viisi molemmille sukupuolille tarkoitettua kokoa: S, M, L, XL ja XXL.

CX Free Ride airbag-ajohousut suojaavat myös ristiluun seutua. Kuva laukaisun jälkeen.

CX Free Ride airbag-ajohousut suojaavat myös ristiluun seutua. Kuva laukaisun jälkeen.

Tällä hetkellä housuja myydään 415,83 euron kampanjahintaan, kun normihinta on karvan alle 500 euroa. Housuilla on kahden vuoden takuu.

CX Air Dynamicsin sivuille pääset tästä.

CX Free Ride airbag-ajohousut kaasupanoksen laukaisun jälkeen.

CX Free Ride airbag-ajohousut kaasupanoksen laukaisun jälkeen.

Aiheesta aiemmin:

Ovatko airbag-ajohousut moottoripyöräilyn seuraava suuri turvainnovaatio?

Ruotsissakin kehitetään airbag-ajofarkkuja motoristeille

Kaikki Milanon EICMA 2021 -moottoripyörämessujen juttumme löydät täältä – päivittyy yhä

CX Free Ride airbag-ajohousut turvatyynyjen täyttymisen jälkeen.

CX Free Ride airbag-ajohousut turvatyynyjen täyttymisen jälkeen.