Exod toi markkinoille 2020 Ark-nimisen ilmalla täytettävän ripustettavan ekoteltan. Se oli varustettu ilmatäytteisellä runkorakenteella, "eksoskeletonilla", ja hiilikuituisilla jäykistetangoilla sekä hihnoilla, joilla sen sai helposti ripustettua puiden väliin ilmaan.

Teltta painoi kaikkineen yli kahdeksan kiloa, ja sillä oli hintaa karvan alle 2000 euroa, joten kovin moni ei valinnut sitä reissuteltakseen. Pelkkä maahan pystytettävä osa painoi 4,5 kg ja maksoi lähemmän tuhat euroa. Telttaa markkinoitiin 1-2 hengen majoitteena, mutta siitä ei tullut suurta menestystä.

Exod Monolith.

Exod Monolith puiden väliin ripustettuna. Ilmatäytteinen tukirunkorakenne näkyy selkeästi.

Exodin väki vetäytyi siis kammioonsa luodakseen todellisen yhden hengen makuusuojan. 

Monolith on Arkin pienennetty ja halvempi sekä kevyempi yhden hengen versio.  Teltta on suunniteltu sekä vakaaksi että mukautuvan monipuoliseksi majoitteeksi. Monolith voidaan pystyttää maahan, tai kokonaan ilmaan, kuten Ark'kin, molemmissa makuualustaosa on suora eikä kuopalla, kuten riippumatoissa.

Maahan pystytettävä perustelttapaketti painaa 2,9 kg ja sisältää teltan sekä kaiken siihen tarvittavan. Pakattuna teltta menee 40x32x23cm-kokoiseen pakkaukseen. Pystytettynä teltan pituus on 2,8 m ja nukkuma-alan tila on kooltaan 200x87 cm.

Exod Monolith.

Exod Monolith. Kivinenkään maasto ei haittaa, kun teltta on ilmassa.

Ripustuksessa tarvittavat pitkät sivut jäykistävät hiilikuituiset tukitangot painavat yhteensä 800 grammaa ja puihin ripustukseen tarvittavat hihnat 900 grammaa. Kokonaispainoksi kaikin tarvikkein tulee näin 4,6 kg, tosin siinä ei ole vielä mukana ilmapumppua.

Vielä näinkään teltta ei ole mitenkään erityisen kevyt, mutta suuntaus parempaan päin on selvä. Ja teltassa on myös poikkeuksellisen hyviä ominaisuuksia.

Exod Monolith.

Exod Monolith pakattuna.

Ilmatäytteisen kehikon avulla teltan saa pystytettyä parhaimmillaan jopa 15 sekunnissa.

Myös Monolithin pohjarakenne on ilmatäytteinen ja ilma toimii samalla lämmöneristeenä. Seinät ovat kaksikerroksiset ja hengittävät, mutta sateenpitävät. Monolith on Bluesign-sertifioitu. Se takaa osaltaan, ettei valmistuksessa ole käytetty myrkyllisiä materiaaleja.

Exod Monolith.

Monolith vaatimat ja tarjoamat tilat.

Jos maaperä on kivinen, savinen tai muuten vain epämukava, teltan saa hihnojen avulla ripustettua puihin, kiviin tai muihin vastaaviin sopivasti sijaitseviin ulokkeisiin. 

Exod laittoi Monolithin ennakkovarattavaksi tämän kuun alussa 100 euron hintaan sivuillaan. Lopulliseksi hinnaksi tulee 850 euroa, joka EU:n alueelle toimitettaessa käsittääksemmme kattaa postituskulut. Telttaa aletaan valmistaa, kunhan 100 kappaleen ennakkotilaus tulee täyteen. Tätä kirjoitettaessa ennakkovarauksia on 55 kappaletta.

Monolithiin voit tutustua lisää täällä.

Aiheesta aiemmin:

Motouutiset koekäyttää: Amok Draumr 5.0 riippumattomajoite – yhden hengen luksusyöpaikka matkamotoristille tai eräjormalle

Testissä Tentsile puumajoite - elämyksellinen yöpyminen ilmassa pitää suun messingillä

Exod Monolith.

Exod Monolith.