– On hienoa olla jälleen keskellä väkirikasta mp-tapahtumaa. Mukava nähdä tuttuja kasvotusten yli kahden vuoden tauon jälkeen. Kauppa käy hyvin ja ilmiselvästi ihmisillä on hyvässä muistissa viime kesän helteet, sillä hellekelin asusteita kysytään nyt paljon, iloitsi Monna Tamio.

Monna Tamio

Monna Tamio

– Ekologisuus näkyy entistä selkeämmin myös mp-varusteiden puolella. Tämän kevään uutuutena meillä on Anton/Alessia Eco-malliston Kevlar housut, jossa on maissipohjainen kangas. Se on vahva twill-rakenteinen kangas, jossa on käytetty DuPontin kehittämää maissipohjaista Sorona-kuitua. Osa materiaalin polymeerin raaka-aineista saadaan uusiutuvasta lähteestä, maissin tärkkelyksestä. Sitä ei ole tarkoitettu ihmisravinnoksi tai se ei mene rehuksi, mutta sitä saadaan tässä käytettyä. Se on siinäkin mielessä hyvä, että valmistukseen menee 30% vähemmän energiaa, kuin perinteiseen polyamidikankaan tai corduran valmistukseen, selitti Monna Tamio.

Monna Tamio esitteli kevään uutuushousuja.

Monna Tamio esitteli kevään uutuushousuja.

– Sorona-kuidun etu on siinä, että se joustaa ja myös palautuu hyvin muotoonsa. Esimerkiksi verrattuna perinteiseen kevlar-farkkuun, jossa on lycraa, käytön myötä polvien kohdalle voi muodostua pussit. Erikoisen molekyylirakenteen ansiosta nämä palautuvat joka suunnasta muotoonsa, eikä tule sellaista "löpötystä".

– Housuista löytyy Kevlar-vahvikkeet ja irrotettavat Knoxin CE-hyväksytyt lonkka- ja polvisuojat. Eli tiivistetysti ekologisemmat Kevlarhousut, jossa ovat astetta miellyttävämpi materiaali, perinteisiin Kevlarfarkkuihin verrattuna. Näitä saadaan tehtyä mitoilla ja housut tehdään Oravinkoskella, eli ne ovat avainlipputuote.

Ekologisuus on päivän sana.

Ekologisuus on päivän sana.– Nämä Eco-malliston housut on tarkoitettu nimenomaan lämpimille ajokeleille. Vastaanotto on ollut todella positiivista ja kohta ensimmäinen erä on myyty loppuun. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan käyttäjien kokemuksia ja palautteita, kertoi Monna Tamio.

Aiheesta aikaisemmin:

Kuopion Mp-näyttelyn kävijöiden kommentteja ja jälkifiilistelyjä

Kuopion MP-näyttely 2022 liivi- ja paitakuvat

Yleisö äänesti Kuopion MP-näyttelyn hienoimmat pyörät, laaja kuvakavalkadi ehdokkaista

Nuoret rakentajat: "Tärkeintä että pyörä näyttää omasta mielestä hyvältä".

Kuopion MP-näyttelyssä kaikkien aikojen ennätysyleisö