Matkapuhelintelineet ovat saaneet huutia matkapuhelinvalmistajilta Apple etunenässä, koska on olemassa riski, että moottoripyörän moottorin toisiovärinät tai värinät ylipäätään rikkovat matkapuhelimen tai sen tarkennusjärjestelmän.

Quad Lock on ottanut huomioon ongelman olemassaolon ja kehittänyt värinänvaimentimen matkapuhelintelineeseensä.

Quad Lock koostuu itse telineestä, puhelin- ja merkkikohtaisesta kotelosta, jolla puhelin kiinnittyy telineeseen, sadesuojasta, jolle valmistaja on keksinyt hauskan nimen "poncho", sekä itse värinänvaimentimesta.

Quad Lock -puhelinteline. Puhelin kiinnitetty pystyasentoon

Quad Lock -puhelinteline. Puhelin kiinnitetty pystyasentoon

Telineestä on tarjolla neljä eri vaihtoehtoa: ohjaustankoon, peilinvarteen tai yläkolmion teleskooppien väliseen mutteriin kiinnittyvän version. Neljäs vaihtoehto on tuuman Ramballiin kiinnitettävä ratkaisu. Valitsimme käyttöön ohjaustankoon kiinnittyvän version.

Quad Lockin kotelolla varustettu puhelin kiinnitetään ja irroitetaan telineeseen/-stä yksinkertaisella ranneliikkeellä: laitetaan puhelin 45 asteen kulmassa kiinnikkeeseen, painetaan lukituskieleke alas ja kierretään puhelinta 45 astetta. Siinä se, helppoa ja yksinkertaista. Puhelimen voi laittaa telineeseen joko vaaka- tai pystyasentoon omien mieltymysten mukaan.

Quad Lockilla on tarjota merkki- ja puhelinkohtaisia koteloita varmasti useimpiin tarpeisiin, ja mikäli omalle puhelimelle ei suoraan löydy koteloa, saatavilla on myös universaalikotelo. 

Puhelimen kotelo on tukevaa tekoa ja toimii samalla myös iskusuojana. Tosin kotelo peittää vain taustan ja sivut, näytön yli se ei yllä. Kiinnitysratkaisu on kotelon takapuolella oleva eräänlainen upotettu hammaskehä.

Modernit matkapuhelimet ovat varsin vedenpitäviä. Testipuhelimena käytettävän iPhone 11 Pro'n pitäisi pitää vettä kuuden metrin upotukseen saakka, joten puhelin ei välttämättä tarvitse sadesuojaa. Ostimme kuitenkin myös ponchon pakettiin.

Quad Lock -puhelintelineen värinänvaimennin asentuu päällimmäiseksi puhelinta vasten.

Quad Lock -puhelintelineen värinänvaimennin asentuu päällimmäiseksi puhelinta vasten.

Värinänvaimennin on sitten oma lukunsa. Se on jatke itse telineeseen ja päästää puhelimen ikään kuin kellumaan irti telineen kautta välittyvistä värinöistä. Tuntuu toimivan hyvin. Aika näyttää, miten ratkaisu todellisuudessa suojaa puhelinta pyörässä, jolla ajetaan asvaltin lisäksi myös paljon soralla ja hiekalla.

Asennuskitin hinta telineineen, iPhone 11 Pro'n koteloineen ja ponchoineen oli 99,90 euroa. Päälle tuli vielä värinänvaimennin, jonka hinta on 19,95 euroa, joten paketin kokonaishinta oli 119,85 euroa. Mikäli tilaa samalla uutiskirjeen, saa heti 10 % alennuksen, jolloin lopulliseksi hinnaksi muodostuisi 107,87 euroa. Toimituskulut kuuluvat hintaan.

Ilmakuljetuksen tilaamalla paketin saa muutamassa päivässä, mutta se maksaa erikseen. "Maarahtina" kuljetus on maksuton. Yleensä tulee kruksattua ilmarahti, mutta koska tällä kertaa asialla ei ollut varsinaista kiirettä, annoimme sen tulla maarahtina. Laite lähetetään Hollannista, ja se oli perillä viikossa.

Palaamme asiaan syksyn mittaan, kunhan käyttökokemuksia on riittävästi koossa tai mikäli puhelin rikkoontuu.

Aiheesta aiemmin:

Quad Lock - pikalukituksella varustettu vahva kännykkäteline autoon, moottori- tai polkupyörään

Puhelimen voi asettaa telineeseen myös vaaka-asentoon. Tässä puhelin varustettuna poncholla, eli sadesuojalla.

Puhelimen voi asettaa telineeseen myös vaaka-asentoon. Tässä puhelin varustettuna poncholla, eli sadesuojalla.