Offline Campers: Ryder.

Offline Campers: Ryder. Sopii vaativammallekin matkaajalle.

Offline Campers valmistaa muitakin offroad-käyttöön sopivia perävaunuja, mutta meitä kiinnostaa tietenkin Ryder, koska sillä voi sopivan veturin avustamana karauttaa kauas autiomaahan peräti kolme enduroprätkää kyydissä. Voi olla, että adventurepyöriä kyytiin mahtuu vain kaksi, mutta määrä riittänee useimmille.

Että kaikki olisi täydellistä, äkkiseltään avoimessa vaunussa on 2000 litraa perussäilytystilaa vaunun pohjan "laatikostoissa" ja vielä 500 litraa tarjolla prätkävarusteille.

Offline Campers: Ryder.

Offline Campers'in Ryderissa on välipohjassa hyvin tilaa vaatteille, varusteille ja tarvikkeille..

Parasta tietysti on, jos olet erä- tai adventurehenkinen, että voit ottaa maastoreissulle mukaan moottoripyöräsi eikä sinun tarvitse tehdä kompromisseja. Voit vaeltaa tai pyöräillä, mutta lisäksi ajaa moottoripyörällä tai vaihtoehtoisesti keskittyä pelkästään moottoripyöräilemään. Australiassa kun vielä on lisäksi lääniä – erämaita ja villiä luontoa – tarjolla jopa vielä aivan eri tavalla kuin meillä täällä, niin emme yhtään ihmettele, että ratkaisut ovat niin hiottuja ja pitkälle vietyjä, kuin mitä Ryderissa on.

Ryderin keittiön saa kääntämällä esille. Varustuksena on kaksipolttiminen kaasuliesi ja tilavuudeltaan 95 litran jääkaappi. Lisävarusteena on saatavilla diesel-lämmitin jolla saa lämmintä vettä suihkua tai tiskiä varten.

Offline Campers: Ryder.

Ryderin kaasuliesi.

Rankan ajo- tai vaelluspäivän päätteeksi voit siis käydä suihkussa, tehdä ruokaa ja rentoutua ennen kuin kapuat nukkumaan putkikehikkoisen vaunun katolle asennettuun mukavaan telttaan.

Offline Campers'in mukaan Ryder on suunniteltu toimivuutta ja tyyliä yhtä lailla kuin seikkailua ja ylellisyyttä tavoitellen. 

Vaunussa on erillisjousitus, jossa on pitkittäiset tukivarret, sisäänvedettävät markiisit vaunun molemmin puolin, tilaa kaasupulloille sekä neljä pidikettä lisäpolttoaine- tai vesikanistereille.

Offline Campers: Ryder.

Ryderissa on varattu kiinnikkeet vesi- tai polttoainekanistereille.

Vaunun layout on suunniteltu erittäin huolellisesti ja pyritty mahdollisimman suureen käytännöllisyyteen: vaatteet ovat helposti saatavissa esille, keittiö on käyttökunnossa minuutissa pysähtymisen jälkeen ja nukkumismukavuudenkaan suhteen ei ole tehty kompromisseja.

Ryder on lisäksi riittävän kompakti, että sen kanssa voi mennä minne tahansa. "Riittävän suuret tavaratilat mahdollistavat kulkemisen vieläkin kauemmas", Offline Campers vakuuttaa. Vaunu on 4,7 metriä pitkä ja 1,8 m leveä. Hinnat lähtevät  53 500 Australian dollarista, mikä tekee noin 34 260 euroa.

Offline Campers: Ryder.

Offline Campers: Ryder.

Se, mikä mietityttää on, että vaunu on täysin avoin. Sadekeli ei kuulosta mukavalta. Toisaalta tavarat prätkiä lukuun ottamatta ovat hyvin suojassa säilytyslaatikoissa välipohjassa. Ja Australian autiomaissa ei taida tavan takaa sadella.

Valmistajan sivuille pääset tästä.

Offline Campers: Ryder.

Ryder lähtökunnossa.