BMW ConnectedRide Smartclasses.

BMW ConnectedRide Smartclasses. Toimivat myös aurinkolaseina tai silmälaseina.

BMW Motorrad ConnectedRide -älylasit näyttävät ajamisen perustiedot, kuten navigointiohjeet, nopeuden ja vaihteen suoraan käyttäjän näkökenttään reaaliaikaisesti aivan kuten monissa uusissa autoissa nykyään.

Tekniikkapaketin pakkaaminen silmä/aurinkolaseihin ei tietenkään ole haasteetonta, joten lasit eivät ole kaikkein pienikokoisimmat ja sutjakimmat, mutta muotoiluun on tosissaan kiinnitetty huomiota ja ne ovat varsin hyvännäköiset.

ConnectedRide-älylasit yhdistetään älypuhelimeen Bluetoothin ja sovelluksen avulla. Kuvaprojektion paikkaa laseilla voidaan säätää ja asetukset voidaan valita ennen ajoon lähtöä. Tai jos satut ajamaan BMW:n riittävän tuoreella moottoripyörällä, pyörän ohjaustangon monitoimikontrollerin avulla vaikka ajon aikana. Lasit toimivat kuitenkin kaikkien moottoripyörien kanssa, koska tarvittava data tuotetaan älypuhelimen avulla.

Lasien designissa ja näytön ominaisuuksissa on huomioitu moottoripyöräilijöiden erityistarpeet. BMW:n tiedotteen mukaan niiden pitäisi sopia useimpiin kypäröihin ja erilaisille kasvojen muodoille. Myös mukavuusaspekti on huomioitu, ja laseja pitäisi pystyä käyttämään pitkienkin päivämatkojen ajan.

BMW:n ConnectedRide-lasit. Muotoiluun on panostettu.

BMW:n ConnectedRide-älylasien muotoiluun on panostettu.

Laseja saa ainoastaan antrasiitin värisinä.

Litium-ioniakku tarjoaa parhaimmillaan 10 tunnin käyttöajan latauksella, mikä riittänee useimmille meistä. Laseja voi päivän taukojen aikana ladata joko pyörän lukittavassa laukussa tai kahvilassa virtapistokkeesta tai lisäakusta, joten lisätuntien saaminen on riittävän helppoa.

Lasien mukana tulee kaksi settiä sertifioituja UVA/UVB -linssejä. Toisen seteistä läpinäkyvyys on 85 %, ja se on tarkoitettu käytettäväksi sellaisten kypäröiden kanssa, joissa on sisäänrakennettu aurinkovisiiri.

Toisen setin linssit ovat puolestaan tummennetut, jolloin älylasit toimivat myös aurinkolaseina.

Laseja on saatavilla kahta eri kokoa, M ja L sekä eri kokoisin nenäpehmustein varustettuna. M on tarkoitettu pupilliväleille 53-67 mm ja L 59-73 mm.

Mikäli kuulut joukkoon, joka käyttää silmälaseja, niin saatavilla on tilauksesta RX-adapterin avulla sovitettavia +/-4,5 diopteriarvon linssejä. Tilauksen voi tehdä manuaalissa olevan QR-koodin avulla.

ConnectedRide älylasit esiteltiin 7. heinäkuuta osana BMW Motorrad Days'ejä Berliinissä. Hienointa on se, että lasit ovat jo myynnissä (?) hintaan 690 euroa.

Mihin näitä sitten tarvitaan? Ehkä ei niinkään tutuissa nurkissa pyörimiseen, mutta heijastusnäyttö hyvin toteutettuna lisää ajoturvallisuutta: kun navigointi- ja muut ajon kannalta oleelliset tiedot voi lukea suoraan laseille heijastettuna, katsetta ei tarvitse irrottaa tiestä. Parhaan hyödyn niistä saa siis silloin, kun ollaan reissussa kaukana kotoa ja oudoissa ympäristöissä!

BMW ConnectedRide Smartclasses.

BMW ConnectedRide Smartclasses.