Autoliv on ruotsalais-yhdysvaltalainen autoteollisuuden yhtiö, jonka pääasiallisia tuotteita ovat erilaiset autoilun turvallisuustuotteet, kuten turvatyynyt ja turvavyöt. Yrityksen perustaja, ruotsalainen Lennart Lindbland, keksi autojen turvavyöt liki 70 vuotta sitten.

– Ei ole olemassa yhtä ainoaa ratkaisua, jolla ehkäistä moottoripyöräilijöitä loukkaantumisilta kolaritilanteissa. Autoliv on ollut maailmanlaajuinen turvallisuusjohtaja 70 vuotta ja missionamme on parantaa moottoripyöräilyn turvallisuutta tarkastelemalla ongelmaa kokonaisvaltaisesti, kertoi Autolivin teknologian johtaja Atsushi Ishii.

Autolivin teknologian johtaja Atsushi Ishii.

Autolivin teknologian johtaja Atsushi Ishii.– Tämä moottoripyöilijöille suunniteltu airbag-turvaliivi on kevyt, koska siinä on ulompi tekstiilikerros, joka on kiinnitetty suoraan turvatyynyyn. Se tekee turvaliivistä joustavamman, miellyttävämmän käyttää, parantaen ajajan liikkumavapautta.

– Turvaliivi toimii kaasupatruunalla. Liivin elektroninen ohjausyksikkö reagoi äkkinäiseen törmäykseen, laukaisten turvatyynyn välittömästi onnettomuuden sattuessa. Turvaliivin kaasupatruuna on vaihdettavissa.

Autolivin airbag-turvaliivi takaa.

Autolivin airbag-turvaliivi takaa.

– Markkinoilla olevat turvaliivit ovat kalliita. Meidän turvaliivi tulee olemaan tässäkin suhteessa kuluttajaystävällisempi, huomattavasti edullisempi, vakuuttii Atsushi Ishii.

Tarkemmin kysyttäessä Ishii ei tarkentanut, minkä hintainen liivi lopulta tulee olemaan. Autolivin airbag-turvaliivi tullenee markkinoille vuoden-kahden sisällä.

Autoliv turvaliivin kun kaasupatruuna on täyttänyt liivin, suojaten rintakehää ja selän.

Autoliv turvaliivin kun kaasupatruuna on täyttänyt liivin, suojaten rintakehää ja selän.

Aiheesta aikaisemmin:

PERJANTAI 10.11.2023 13:56

Kaikki juttumme Milanon EICMA 2023 -messuilta löydät täältä

TIISTAI 25.7.2023 10:35

Moottoripyörääsi voi tulla airbag jo 2025 – mutta mistä?

PERJANTAI 11.11.2022 11:15

Tulevaisuudessa turvatyyny vakiovarusteena jokaisessa moottoripyörässä?

MAANANTAI 7.11.2022 09:01

Airohilta tulossa airbagilla varustettu moottoripyöräkypärä

TIISTAI 26.1.2021 10:23

Ruotsissakin kehitetään airbag-ajofarkkuja motoristeille

SUNNUNTAI 23.8.2020 11:14

Heldiltä uusi airbag-liivi, joka sopii minkä tahansa mp-takin alle