SnapJack pikatunkki on Tirox Productsin valmistama, ja se on toimintaperiaatteeltaan nopeasti paikalleen napsautettava yksijalka. 

Se ei korvaa täysin keskiseisontatukea eikä tietenkään varsinaista nostinta, mutta on kätevä apuväline heille, jotka ajavat sporttipyörillä, joissa ei ole alunperinkään tai joissa kuljettajat eivät halua pitää keskiseisontatukea. Takapyörä on kuitenkin aina välillä saatava helposti irti maasta, ja siihen tarkoitukseen SnapJack sopii erittäin hyvin.

Vaihe 1: asenna SnapJackin toinen pää keinuhaarukan alle.

Vaihe 1: asenna SnapJackin toinen pää keinuhaarukan alle.

Sitäpaitsi se sopii pienenkin pyörän matkatavaroihin, sillä se on pienikokoinen. Käytännössä tunkin muodostaa keskeltä taittuva jalka, jonka korkeus on säädettävissä. Laitteen toisessa päässä on käpälämäinen jalka ja toisessa päässä kumilla suojattu kannatin. Pyörän ollessa sivuseisontatuella ja etujarrun lukittuna velcro-hihnalla, asetat jalan keinuhaarukan alle työnnät sen suoraksi ja kas, takapyörä irtoaa maasta juuri sopivasti sentin - puolitoista. Tämä siis sillä edellytyksellä, että olet varmistanut oikean korkeuden ennen operaatiota.

Vaihe 2: paina kevyesti ja takapyörä nousee ilmaan tarvittavat sentin, puolitoista.

Vaihe 2: paina kevyesti ja takapyörä nousee ilmaan tarvittavat sentin, puolitoista.

Kun takapyörä on ilmassa, voit pyörittää sitä ja esimerkiksi rasvata tai pestä ketjut vaivattomasti tai tarkistaa takarenkaan kunnon kauttaaltaan.

Tirox esittää joitakin rajoja SnapJackin käytölle, ja niitä ovat liian raskaat sekä liian jyrkästi muotoillulla keinuhaarukalla varustetut pyörät. Myös ABS-tunnistimet ja takajarrukaliiberit voivat hankaloittaa operointia.

SnapJack on kuitenkin niin pieni, että se mahtuu hyvin vaikka tankkilaukkuun, joten se on helppo ottaa mukaan.

Sitä ennen toivottavasti muistit lukita etujarrun velcro-hihnalla.

Sitä ennen toivottavasti muistit lukita etujarrun velcro-hihnalla.

Tukevat kumiset liukuesteet helpottavat SnapJackin käyttöä liukkailla tai pehmeillä alustoilla. SnapJackin hinta Yhdysvalloissa on noin 50 dollaria, lisätietoja valmistajan kotisivuilta. Katso myös oheinen video, josta selviää hyvin vempeleen käyttö ja olennaisimmat ominaisuudet.

Mikäli tiedossasi on vastaavia muitten valmistajien matkatunkkeja, kerro meillekin.

Aiheesta aiemmin sivullamme: Jopas on keksintö: moottoripyörän matkatunkki