Coolboxin keksijät ovat onnistuneet selvästi osumaan johonkin todelliseen tarpeeseen, sillä se onnistui keräämään joukkorahoitusta Indiegogon kautta 405 000 dollaria mikä on 636-prosenttiseti alunperin tavoiteltu summa. Rahoituskierros päättyi eilen maanantaina. Lisäksi perustajat onnistuivat Leijonan luola -ohjelmasta raapimaan vielä 300 000 taalaa lisää.

Katso esittelyvideo tästä:

Coolboxin takana oleva yritys toimii Los Angelesissa Kaliforniassa, ja ensimmäiset tuotteet lähtevät asiakkaille jo heinäkuussa 2016. Suunnittelu- ja markkinointiorganisaatio toimii USA:ssa, mutta laukut valmistetaan Kiinassa.

Se ei säikähdä huonompiakaan olosuhteita.

Se ei säikähdä huonompiakaan olosuhteita.

Älytyökalulaatikko

Mikä sitten tekee Coolboxista niin coolin? Boksissa on ensinnäkin veneilytason kosteuden kestävät kaiuttimet edessä. Niihin voidaan kytkeä äänilähde joko miniplugin tai Bluetoothin kautta. Valmistaja lupaa niistä hyvän ja riittävän äänitason.

Lisäksi siinä on kaksi tänä päivänä välttämätöntä USB-liitäntää, joiden kautta voi vaikka ladata matkapuhelimen tai muun laitteen. Coolboxissa on sisäänrakennettu akku, mutta siinä on myös liitäntä verkkovirtaan, jonka kautta lataamista voi jatkaa loputtomiin. Boksissa itsessään on myös kolme naaraspuolista verkkoliitäntää, joten sitä voi käyttää ikäänkuin jatkorasiana.

Kaksi ulkoista USB-liitintä, miniplugi ja kello täydentävät.

Kaksi ulkoista USB-liitintä, miniplugi ja kello täydentävät.

Coolboxissa on tehokas ladattava ja irrotettava LED-valonlähde, jota voi joko pitää kiinni laatikossa ja käyttää sitä valaisuun tilanteessa, jossa käsien pitää olla vapaat tai sen voi nostaa paikkaan, missä valoa tarvitaan eniten. Akkukäyttöisyys antaa valoapua myös tien päällä oltaessa.

Boksissa on myös mukaan irroitettava kaksipuolinen "liitu"- tai oikeammin tussitaulu muistiinpanoja varten.

Irrotettavan tussitaulun lisäksi edessä on myös kaiuttimet ja boksiin sopii myös työkaluja tarvittava määrä.

Irrotettavan tussitaulun lisäksi edessä on myös kaiuttimet ja boksiin sopii myös työkaluja tarvittava määrä.

Entä ne työkalut?

Mikä parasta, Coolboksiin mahtuu myös 3,4 litran verran työkaluja, ja siinä on sivussa tuplakahvat, jotta kantaminen olisi helpompaa. Tallikäytössä kuljettamista helpottavat laatikon pyörät, joiden varassa sitä voi vetää.

Oheiselta videolta selviää hyvin, miten paljon työkaluja ja tarvikkeita Coolboxin kyytiin mahtuu. Ja voihan sitä tietysti käyttää myös kylmälaukkuna rannalla, koska se ei kosteutta säiky. Ja matkapuhelimen saa piiloon laukun edessä näkyvän punaisen kannen taakse. Eikä tässä vielä ollut kaikki.

Coolbox on kampanjatarjouksena tilattavissa edulliseen 199 taalan hintaan yrityksen verkkosivuilta. Ja sitten tulevatkin ne huonot uutiset: vehjettä toimitetaan vasta USA:han ja Kanadaan. Toivottavasti tuotannon käynnistyttyä kunnolla laite löytää tiensä myös tännepäin. 

Pienen tuotekehittelyn jälkeen tuo sopisi hyvin myös moottoripyörän takapaksille, vai mitä mieltä olet?

Ja toimii myös rannalla kylmälaatikkona. Soveltunee myös naisluolaan.

Ja toimii myös rannalla kylmälaatikkona. Soveltunee myös naisluolaan.