Tiuhti ja Bianca ovat mototoristikoiria henkeen ja vereen. Molempien emännät Helena ja Mallu ajavat Harrikoilla koirat mukanaan.

Helena Königsbäck kyllästyi jättämään koiransa joka reissulle lähtiessään joko kotiin tai etsimään hoitopaikkaa. Hän googlasi netistä valmiita koirankuljetuslaukkkuja moottoripyöriin eikä löytänyt mieleistään, joten hän rakensi sellaisen itse. Tukevan kopan sisäpuoli on pehmustettu ja verhoiltu. Päällinen on tekonahkaa. Pohja on muotoitu yksilöllisesti pyörän tarakan muotoon siten että se uppoaa 10 senttiä sisään mikä lisää tukevuutta.

Mallu ja Tiuhti.

Mallu ja Tiuhti.

Koppi kiinnitetään pyörään neljään suuntaan. Kopissa on kinnityskohdat satulalaukuille, jotka vetävät painopistettä alas ja lisäävät tukevuutta. Helena on reissannut 12 vuotta moottoiipyörällä ja kerännyt kokemuksia aiheesta, joten niitä hyödynnettiin kopin rakennetta suunniteltaessa. Tänä kesänä koiratytöt Tiuhti ja Bianca ovatkin reissanneet Helenan ja Mallun mukana kokemuksia keräämässä.

– Ensimmäinen yritys saada koira kuljetuskoppiin vaati taivuttelua ja houkuttelua. Seuraavana päivänä koirat olivat jo innoissaan ja esimerkiksi Bianca hyppää nykyisin itse pyörän päälle odottelemaan mukaan pääsyä, Königsbäck kertoo.

Bianca.

Bianca.

Koirilla on yllään koppia varten rakennetut tukevat turvaliivit, jotka mahdollistavat makuu- ja istuma-asennon mutta estävät koiraa nousemasta kopista ajon aikana. Päässä on lämmin huppu ja sukelluslaseista kuositellut suojalasit. Kypärätkin ovat tulossa ajovarusteisiin.

– Nämä koirat rakastavat kyydissäoloa, sen näkee kaikesta, Königsbäck päättää.

Mikäli olet kiinnostunut, koirankuljetuslaukkuja voi tiedustella Helenalta puhelimitse 044 219 1717 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen hdladykalender@gmail.com.

Suurille koirille sivuvaunu taitaa edelleen olla se paras vaihtoehto?

Mallu ja Tiuhti.

Mallu ja Tiuhti.

Tiuhti.

Tiuhti.

Mallu ja Tiuhti liikenteessä.

Mallu ja Tiuhti liikenteessä.