Esitteen perusteella Cocoon Travel Sheet Silk soveltuu kaikkialle: telttailuun, veneilyyn, mökille, hostelliin ja hotelliin, eli kaikkialle minne matkat kulloinkin johtavat. Jo pelkkä ajatus silkistä ihoa vasten on ylellinen. Kun kyseiset lakanat sitten saapuivat, niin ensimmäiseksi huomio kiinnittyi pakkauksen kokoon. Materiaalina silkki on ohut ja kevyt, eli se ei vie paljoa tilaa ja painonsakin puolesta kyseinen tuote soveltuu loistavasti moottoripyöräilyyn, 160 g heittää vaikka povitaskuun.

Käyttökokemuksia

Jokainen motoristi varmasti muistaa, että viime kesänä ei tarvinnut juurikaan helteistä kärsiä, päinvastoin. Vaikka ihan joka päivä ei satanutkaan, niin viileää ajokeliä riitti kuukaudesta toiseen. Aivan ohuimmat kesäkelin makuupussit sai suosiolla jättää kotiin. Öisin lämpötilat tippuivat helposti 10-15 asteen nurkille, jopa sen alle. Tässä kohdin Travel Sheet Silk-matkalakanat toivat oivallisesti lisälämpöä yöhön. Vaikka alkuun sujahtaminen kahden pussin sisään tuntuikin hieman hölmöltä, niin matkalakanoiden tuoma lisälämpö ja mukavuus karisti nopeasti moiset ajatelmat.

Silkin ylellistä kosketusta.

Silkin ylellistä kosketusta.

Niinä harvoina aamuina, jolloin aurinko muistutti olemassaolostaan, ja teltan sisällä lämpötila nousi, niin silkkiset lakanat viilensivät mukavasti nukkujan oloa.

Travel Sheet Silk-matkalakana on pakattu pieneen 14,5 x 6,5 cm pussukkaan. Alkuun tuskailimme ja taittelimme jokaisen nukutun yön jälkeen lakanat näihin pussukoihin. Teltan ahtaissa tiloissa kyseinen toimenpide vaati suurta kärsivällisyyttä. Silkki materiaalina on kevyt ja liukas, joten haastetta lakanan saamiseksi alkuperäiseen pakettiin riitti. Lopulta kelin niin salliessa, tuuletimme lakanat ja jätimme ne makuupussin sisään valmiiksi odottamaan tulevaa yötä ja vasta kotiin päästyämme viikkasimme lakanat omiin pussukoihinsa.

Kun matkalla valitsee mökkimajoituksen, niin mukana on hyvä olla omat lakanat, jos ei halua erikseen niistä maksaa. Tähänkin Travel Sheet Silk on oiva ratkaisu.

Silkkilakanoissa hotellissa

Hotelliin majoittuessa ei yleensä ensimmäisenä tule mieleen ottaa mukaan matkalakanoita, varsinkaan Suomessa. Kun nyt kyseiset lakanat meillä testissä olivat, niin kokeilimme tätäkin ja yllätyimme myönteisesti. Milloinkaan et hotelliin kirjautuessasi voi tietää, miten viileä tai kuuma kyseinen huone kulloinkin on. Joissakin hotelleissa ilmastointi on väännetty ääriasentoon ja näihin asetuksiin hotellin vieraalla ei yleensä ole mahdollisuutta vaikuttaa. Jos huoneessa on viileä, niin silkkilakanat antavat kivasti lisälämpöä ja vastaavasti liian lämpimässä huoneessa viilentävät oloa, sillä silkki kykenee imemään itseensä 30 % kosteutta, ilman että se tuntuu märältä.

Kaiken kaikkiaan miltei vuoden kokeilun jälkeen Cocoon Travel Sheet Silk -matkalakanoiden plussana ovat keveys ja pieni koko, eli ne on helppo pitää aina mukana kaikilla matkoilla. Silkin ominaisuus lämpöä tasaavana materiaalina toimii kaikissa olosuhteissa ja parantaa unen laatua.

Cocoon Travel Sheet Silk -lakanoita pakkauksissaan. Kuten mittana toimivasta kynästä huomaa, lakanat eivät ole koolla pilattuja.

Cocoon Travel Sheet Silk -lakanoita pakkauksissaan. Kuten mittana toimivasta kynästä huomaa, lakanat eivät ole koolla pilattuja.

Sen lisäksi, että silkki imee itseensä 30% kosteutta, tuntumatta kostealta, se kuivuu nopeasti. Silkkilakana tuntuu ylellisen ihanalta ihoa vasten ja tähän ylelliseen tunteeseen on helppo tottua.

Kokoa ja helppoa käsiteltävyyttä

Reilu koko 220 x 90 cm antaa tilaa liikkua ja vaihtaa asentoa yön aikana ilman, että tulee muumio-oloa. Cocoon Travel Sheet Silk -matkalakanassa on tasku tyynylle, joten matka- tai normaalityyny (jos sellainen sattuu olemaan) ei pääse yöllä karkaamaan. Lisäksi on huomattavasti helpompaa pestä matkalakana, kuin itse makuupussi.

Cocoon Travel Sheet Silk -matkalakanan voi pestä pesukoneessa. Kuitenkin on hyvä muistaa, että kaikkia luonnon materiaaleja kannattaa pestä harkiten. Usein riittää kunnon tuuletus ja kun lopulta varsinaisen pesun aika koittaa, niin ammattilaiset suosittelevat käyttämään nimenomaan nykypyykinpesukoneiden silkki-pesuohjelmaa, joka on riittävän hellä tälle aralle materiaalille. Silkille tarkoitetun pesuaineen lisäksi valmistaja suosittelee pesun yhtedessä lisättäväksi tilkan etikkaa. Näin silkkilakanan väri pysyy kirkkaana. Toinen testattavista matkalakanoista oli kaksivärinen, jonka tarkoituksena on helpottaa sisään pujahtaessa erottamaan, kumpi puoli on tarkoitettu alapuolelle. Sinällään ihan hyvä, mutta ei mitenkään välttämätön yksityiskohta.

Miinuksena mainittakoon lakanoiden haasteellinen pakkaaminen takaisin pussukkaan. Pussukka on mitoitettu niin naftiksi, että ihan heikkohermoisimmille en kyseistä tehtävää suosittele. Viimeiseksi tulee hinta. Cocoon Travel Sheet Silk - matkalakanan ohjeisvähittäishinta on korkeahko 99,95 € per kappale.

Runsaasta käytöstä huolimatta lakanat ovat edelleen moitteettomassa kunnossa, mikä kertoo tuotteen laadusta ja osaltaan varmasti heijastuu hintaan. Tähän mennessä emme vielä ole päässeet kokeilemaan lakanoita kunnon helteillä, mutta jo näiden kokemusten perusteella voi hyvin kuvitella, kuinka miellyttävä vaihtoehto tämä olisi niissäkin olosuhteissa.

Kokemuksemme perusteella voimme suositella lämpimästi Cocoon Travel Sheet Silk -matkalakanoita.

Cocoon Travel Sheet Silk -matkalakanoita tuo maahan Vandernet Oy ja niitä on saatavana hyvin varustetuista retkeilyvarusteita myyvistä liikkeistä kautta maan.

Cocoon Travel Sheet Silk.

Cocoon Travel Sheet Silk.