Sena käyttää 30K-mallistaan nimitystä Mesh Intercom, eli verkottunut kypäräpuhelin(teknologia). Siinä on luonnollisesti kaikki perustoiminnot: mahdollisuus kytkeä se Blootoothin avulla eri lähteisiin kuten navigaattoriin tai älypuhelimeen ja sisäänrakennettu radio.

Navigointiohjeet, puhelut ja musiikki siis kuuluvat helposti varsinkin, kun mukana tulee kuulokkeet ja mikrofoni.

Verkottumisteknologia taas tarkoittaa sitä, että kun olet julkisessa moodissa (public mode), niin mailin eli noin 1609 metrin säteellä voit kytkeytyä lähes rajoittamattoman kokoiseen joukkoon kypäräpuhelimia. Senan mukaan kypäräpuhelinyhteydet ovat myös aiempaa stabiilimpia uuden teknologian ansiosta.

Sena 30 K koko setti.

Kun yksi kuljettaja joukosta ajaa kuuluvuusalueen ulkopuolelle, muu ryhmä silti pysyy verkossa, ja 30K etsii älykkäästi yhteyden katkaisijaa, ja kytkee yhteyden automaattisesti päälle, kun tämä on kuuluvuusalueella.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos olet ryhmän kanssa matkassa, niin sinun ei tarvitse pelätä, että kadotat puolet ryhmästäsi, kun Bluetooth-ketju katkeaa kuten aiemmin. 

Latauksessa.

Yksityismoodissa voit puolestaan kutsua mukaan ja kommunikoida jopa 16 kuljettajan kanssa noin 2 kilometrin säteellä ja rajoittamaton määrä vieraita voi liittyä mukaan.

Kun ryhmässä on viisi kuljettajaa, niin Mesh Intercom pitää ryhmän koossa jopa 8 kilometrin etäisyydellä ideaaliajo-olosuhteissa.

Julkismoodiin pääset pelkällä napinpainalluksella.

30K:ssa on kaksi prosessoria, toinen Bluetoothia ja toinen Mesh-teknologiaa varten. 30K pystyy kytkemään molemmat prosessorit yhtäaikaisesti käyttöön uuden moniajo-ominaisuuden avulla. Lisäksi laitteessa on kaksoisantenni.

Sena 30K käytössä.

30K:ssa on pikalatausominaisuus, jolloin laite latautuu vain 20 minuutissa, jolloin luvassa on 5 tuntia Bluetooth-kypäräpuhelinkäyttöä tai 3 tuntia Mesh-puheluja.

Senan kotisivulle pääset tästä. Oheisesta videosta selviävät hyvin Sena 30K:n ominaisuudet. Hintaa emme valitettavasti vielä tiedä.