Brake Freen takana on samanniminen yritys, joka toimii San Josessa USA:ssa. Brake Free on kypärän taakse asennettava jarruvalo, jossa on sisäänrakennettuna jarruttamisen huomaavat anturit.

Brake Free haki rahoitusta joukkorahoituspalvelu Indiegogosta ja onnistui keräämään halutun summan 248 prosenttisesti. Kaikkiaan rahaa kertyi 191 045 dollaria, eli 164 484 euroa. Sillä valmistuksen aloituksen pitäisi olla taattu, ja ensimmäiset Brake Freet toimitetaan asiakkaille lokakuussa 2018.

Brake Freen toiminta.

Brake Freen toiminta.

Brake Free on erittäin valovoimainen LD-jarruvalo, jonka tärkein ajatus on tietenkin parantaa moottoripyörän näkyvyyttä. Laitetta ei tarvitse liittää mihinkään, vaan se toimii itsekseen kiitos kiihtyvyys- ja gyroskooppianturit, joiden turvin se pystyy määrittämään, jos aloitat jarrutuksen tai moottorijarrutuksen. Kun se huomaa sinun hidastavan vauhtia, sen LEDit alkavat loistaa voimmakkaammin, jolloin takanasi olevat kuljettajat näkevät heti, mistä on kyse.

Laitteen peruskäyttö on yksinkertaista: se vain asennetaan paikalleen, kytketään päälle ja lähdetään matkaan.

Se, että laite vastaa siihen, miten ajat, ja reagoi hidastamiseesi jarruvalolla, tekee sinut näkyvämmäksi, sekä mahdollisesti auttaa siihen, ettei kukaan aja takaapäin päällesi.

Jarrutusmoodit.

Jarrutusmoodit.

Brake Free havaitsee ja kykenee tunnistamaan kolme erilaista jarrutusmoodia: tavallisen jarrutuksen, jolloin käytetään etu- ja / tai takajarruja, moottorijarrutuksen, jolloin vauhdin annetaan laskea koskematta jarruihin. Kolmas moodi on hätäjarrutus, joka laukaisee erityisen valoilotulituksen.

Laite voidaan asentaa miltei mihin kypärään tahansa Brake Freen asennusalustalla, joka liitetään tarralla kypärään. Liittimiä on ostettavissa myös erikseen, joten samaa Brake Free -jarruvaloa voidaan käyttää eri kypärissä.

Asentaminen.

Asentaminen.

Brake Freen hinta on 124 Yhdysvaltain dollaria, postituksineen 150 dollaria, ja sen mukana tulee asennusteline, itse laite sekä micro-USB-latauskaapeli.

Lisää tietoja Brake Freestä löydät sen Indiegogo-sivustolta täältä ja voit myös katsoa allaolevan videon, se antaa hyvän, selkeän kuvan laitteen toiminnasta.