MotoWinch on suhteellisen kompakti ja kevyt moottoripyörän nostin ja monitoimityökalu, jolla nostaa minkä tahansa kaatuneen moottoripyörän, luvataan valmistajan sivustolla.

Laite painaa 1,65 kilogrammaa ja se koostuu alumiiniputkista, räikästä ja sen hihnasta sekä leveästä nokkapyörästä, jonka kautta hihna vedetään. Kokoamisvaiheessa hihna laitetaan kulkemaan telan kautta, kiinnitetään pyörään, ja kiristetään räikällä, joka samalla vipuaa pyörän pystyyn.

Moto Winch

Moto Winch apuvälineenä esim. ketjujen rasvauksessa.

Mukana tulevaan pussiin pakattuna MotoWinchin koko on 25x12x10 senttimetriä. Kaikki kriittiset osat on valmistettu ilmailuteollisuuden käyttämästä 7075 T6 alumiiniputkesta, joka on miltei kaksi kertaa niin vahvaa kuin rakennusteräs tai tavallinen alumiinivalu. Alumiiniosia ei ole hitsattu, koska hitsaus heikentää metallin lujuutta.

MotoWinch - kaikkine osasineen.

MotoWinch - kaikkine osasineen.

MotoWinchiä voi käyttää nostimena, kun pyöräsi on kaatunut (yleensähän se tapahtuu jossain kaukana kaikista muista, adventuremotoristeilla keskellä pahinta lätäkköä), huoltotelineenä, kun rasvaat ketjuja tai vaihdat jarrupaloja jne.

Erityisen hyvin se sopii nostimeksi heille, joilla on ongelmia olkapäiden, polvien tai selän kanssa tai matkaavat pyörällään yksikseen tiettömien taipaleiden takana.

MotoWinch pakattuna.

MotoWinch pakattuna.

MotoWinchiin saa myös lisävarusteita, jolloin sitä voi käyttää apuna esimerkiksi renkaan irroituksessa vanteelta.

Laitteen maksimityökentelykorkeus on 110 cm, jonka pitäisi riittää useimpien pyörien nostamiseen.

MotoWinch ja kiristinvaihtoehdot.

MotoWinchin saa myös isommalla räikällä.

MotoWinch vaikuttaa kiinnostavalta. Tuote on ilmeisesti hollantilainen, ja se maksaa 220 euroa plus toimituskulut. Toisaalta verrattuna tilanteeseen, jossa on yksinään pyörä kyljellään, eikä ketään muita ole lähimaillakaan tai edes odotettavissa, onko mikään hinta liikaa? 

MotoWinch koottuna.

MotoWinch koottuna.

Motowinchin valmistaja Eastboundin kotisivulle pääset tästä. Alla pari videota MotoWinchin käytöstä. Ensimmäisellä Laura Buitron #Chicka Motorrunner demoaa, miten pienikokoinen naisihminen saa kaatuneen pyörän nostettua helposti MotoWinchillä. Mikäli video ei näy alla, voit katsoa sen täällä.

MotoWinch

MotoWinch

Ja toinen demo tässä. Molemmat videot löytyvät myös Eastboundin sivuilta.