Sonnya mainostetaan ekotietoisen ihmisen kannettavana bidet'nä. Laitteessa on akku, jonka luvataan toimivan kolme viikkoa yhdellä latauksella. Sitä tarina ei kerro, miten monta pesua sinä aikana pystyy tekemään.

Sonny on periaatteessa hyvin yksinkertainen putkilon mallinen laite, joka sisältää vesisäiliön, akun ja suihkupään. Suihkuvalintoja on kaksi, joista toisella saa piintyneempääkin likaa irti. Laitetta voi säilyttää vessassa tai kuljettaa mukana.

Sonnyn mittasuhteet.

Sonnyn mittasuhteet.

Ulkokäytössä ongelmaksi saattaa ainakin Suomen talviolosuhteissa muodostua jäätyminen tai kylmähkö suihku, sillä laite ei lämmitä vettä.

Joka tapauksessa se on vaihtoehto, joka tekee planeetastamme vihreämmän säästämällä miljoonia tonneja vessapaperia - jos laite siis käy kaupan. Ja lisäksi jättää jälkeensä joukoittain puhtaampia intiimialueita.

Sonny, vesisäiliön täyttö.

Sonny, vesisäiliön täyttö.

Sonnylle haettiin rahoitus joukkorahoituspalvelu Indiegogon kautta, ja se keräsi hienosti miltei miljoonan euron potin. Vielä Sonnya saa hankittua Indiegogon sivustolta alennettuun hintaan, vaikka rahoituskierros onkin päättynyt. Halvimmillaan sen saa 90 eurolla. Hinta nousee, jos mukaan haluaa pesuainetta tai vaikkapa vessailman raikastetta.

Matkamiehen tai -naisen intiimihygienian säilyttämiseen tarkoitetusta tuotteesta voi oikeasti olla hyötyä reissun päällä, kun päiväkausia hikoaa ajoasussa tai ilmastoimattomassa autossa. Vai voiko? Kommenttisi osoitteeseen toimitus@motouutiset.fi.

Indiegogo-sivustolla on myös nähtävissä video Sonnystä plus miten sitä käytetään. Sikäläisittäin rohkea aihe saa hupaisan käsittelyn. 

Sonny, kannettava bidet.

Sonny, kannettava bidet.