Michelin Road 5 GT on uusin lisä Michelin Road 5 matkapyörien rengassarjaan. Uutuus on suunniteltu etenkin matka-ajoon ja se tulee jälleenmyyjien valikoimiin syyskuun 2019 aikana.

Matkapyöräharrastajat, jotka tyypillisesti ajavat pyörillä kuten BMW R 1200 RT, BMW K 1600 GT, Yamaha FJR 1300, Honda Pan European ST 1300, Kawasaki 1400 GTR, Triumph Trophy jne., odottavat renkailtaan turvallisuutta, ajomukavuutta, vakautta ja kestävyyttä. Renkaiden on tarjottava lisäksi ajonautintoa kaikissa olosuhteissa, ja suorituskyvyn tulee säilyä hyvänä edelleen tuhansien ajokilometrien jälkeen, todetaan Michelinin tiedotteessa.

Uusi GT-rengas on kehitetty samojen tiukkojen standardien mukaisesti kuin Michelin Road 5 -rengas. Sarjan uusimmassa vaihtoehdossa käytetään kaikkia samoja teknologisia edistysaskeleita, jotka ovat tunnusomaisia tälle rengassarjalle.

Matkamotoristien erityisen tärkeinä pitämät ominaisuudet korostuvat uutuusrenkaassa. Michelin Road 5 GT on erittäin suorituskykyinen rengas, joka on ihanteellinen matkan aikana vaihtuvissa säissä. Uutuus säilyttää vakautensa ja jarrutustehonsa märälläkin tiellä, vaikka ajokeli muuttuisikin äkkiä haasteelliseksi.

Michelinin sisäisissä vertailutesteissä Road 5 GT -rengas sijoittui kärkeen pitoa ja jarrutusta mittaavissa kokeissa jopa silloin, kun renkaan kulutuspinta oli puoleksi kulunut.

Michelin Road 5 GT:n paistomuottien valmistuksessa hyödynnetään materiaalia lisäävää menetelmää (Additive Manufacuring, AM), jolla pienimmät ja monimutkaisimmat yksityiskohdat voidaan toteuttaa täysin tarkkamittaisina.

Pintakuvion vettä poistavat saippaukset laajenevat progressiivisesti renkaan kuluessa, joten kuvio muuttuu avoimemmaksi, minkä ansiosta renkaan vedenpoistokyky säilyy hyvänä, Michelin väittää.