"In Case of Emergency"- eli "hätätilanteen sattuessa" -usb-kortti sisältää etukäteen asennetun tekstitiedoston, johon vain lisäät omat tietosi. Näitä ovat tärkeimpien omaisten / ystävien puhelinnumerot, tiedot lääkityksistäsi, lääkeaineallergoistasi jne.

Mukana tulee tarra, joka kertoo usb-tiedoston olemassaolosta. Sen voit laittaa autosi tuulilasiin, kypärääsi tai vaikka matkapuhelimeesi, koteloidun usb-kortin voit ripustaa ajoneuvosi avainrenkaaseen.

Tiedosto ei sisällä mitään sellaista, jota varas voisi hyödyntää, mikäli avaimesi varastetaan. Itse asiassa, jos kadotat avaimesi, löytäjä voi helposti soittaa sinulle ja palauttaa avaimet.

Laitteen keksinyt perthiläinen Tony kertoo huomanneensa ongelman: niiden henkilöiden jouduttua onnettomuuteen, joilla ei ollut mukanaan minkäänlaisia kontaktitietoja, omaisilla kesti jopa 8 tuntia saada tietää, että heidän rakkaansa oli loukkaantunut.

Ratkaisuksi Tony kehitti ICEmergency usb-kortin. Esiladattuun tekstitiedostoon täyttää omat tietonsa parissa minuutissa, lisäksi se on helppo ripustaa avainrenkaaseen ja on heti tunnistettavissa.

Pyöreää mallia vain kierretään avaamatta sitä, jolloin usb-liitin kiertyy esiin. Usb-kortti tukee sekä Windows- että Mac-ympäristöjä.

Yhden usb-kortin ja ilmoitustarran hinta on 14,72 euroa, päälle tulevat ainakin postituskulut Australiasta. Asiasta lisää ICEmergencyn sivuilla.

Postituskuluista:

Ystävällinen lukijamme lähestyi meitä ja kiitteli jutusta sekä totesi postikuluista seuraavaa:

"Ihan vinkkinä, jos haluatte lisätä postikuluista tarkempaa tietoa:

Tilasin hetki sitten itselleni sekä vaimolleni avaimenperään kiinnitettävät "ICE-mokkulat" sekä puhelimeen tai tuulilasiin liitettävät ICE-tarrat ambulanssimiehistön informoimiseksi.

Kaksi mokkulaa ja kaksi tarraa (sivun antamalla 10% alennuskoodilla) tuli yhteensä maksamaan 31,97 euroa ja postikuluja ei tullut koska yli 30 USD:n tilauksiin postitus on ilmainen. ("FREE Post for orders over... US$30")"

Kiitos lukijallemme. Kannattaa siis tilata kaverillekin samalla.

Edit: 8.10. klo 9.14. Lisätty lukija vinkki tilauksen postituskuluista.

Aiheesta aiemmin:

Medical Data Carrier: missä säilytät onnettomuustilanteessa elintärkeät tietosi?

Korttipeliä: ne kortit ja mobiilisovellukset, jotka kannattaa pitää matkalla mukana

Tulosta ICE-kortti itsellesi ja perheenjäsenillesi maksutta

Tiesitkö, että älypuhelimessasi on sovellus, jonka käyttö voi pelastaa henkesi

Medical Card: MP 69:n ratkaisu henkilötietojen välittämiseen onnettomuuden tapahduttua