Albert Kemp oli sitä mieltä, että takin piti olla sekä tyylikäs että turvallinen, ja löysi juuri haluamansa laisen takin roikkumassa pienen nahka-asustekaupan ikkunassa Framinghamissa Massachusettsissa. Viskinruskea nahkatakki oli café-tyylinen ja istui täydellisesti. Albert rakastui takkiin, eikä hänellä ollut aavistustakaan siitä, millainen vaikutus tällä takilla olisi hänen elämäänsä.

45 vuotta myöhemmin vaatevalmistaja Taylor Stitchin tuotesuunnittelija Nick Kemp toi isänsä viskinruskean takin yrityksen San Franciscon pääkonttoriin. Viskinsävyinen takki oli kehittänyt syvän, siirappisen pihkan, monella tapaa parhaan mahdollisen, värin vuosien saatossa.

Albertin originaali 46-vuotias rotsi.

Albertin originaali nyt jo 46-vuotias rotsi.

Tiimi rakastui välittömästi 40 vuoden mukanaan tuomaan patinaan – jokainen taitos ja uurre oli kaiverrettu muistoilla – ja kaikki oli saanut alkunsa tuosta Albertin matkasta Z1:llään.

Taylor Stitchin tiimi on aina uskonut sellaisten vaatteiden valmistamiseen, jotka on tarkoitettu kestämään aikaa, mutta eivät koskaan aiemmin olleet löytäneet nahkatakkia, joka olisi inspiroinut heitä niin paljon, että se olisi innostanut valmistamaan oman mallin.

Taylor Stitchin valmistama nahkatakki.

Taylor Stitchin valmistama nahkatakki.

Tämä takki oli enemmän kuin pelkkää nahkaa ja lankaa. Se oli päällepuettava aikakapseli, johon oli säilötty Albertin muistot.

Aikansa etsittyään Nick löysi takin alkuperäisen valmistajan. Uskomattomasi se oli valmistettu "Kultaisessa Karhussa" (Golden Bear), hyvin tunnetussa päällysvaatealan yrityksessä, joka oli aloittanut toimintansa 20-luvulla aivan Taylor Stitchin toimiston kulman takana.

Taylor Stitchin ruskea takkiversio.

Taylor Stitchin ruskea takkiversio.

Golden Bearin nykyinen omistaja ei pelkästään pystynyt tunnistamaan takkia, vaan kertomaan täsmälleen, mistä nahasta se oli valmistettu, kelle se oli tehty mutta mikä parasta: alkuperäiset mallikappaleet roikkuivat edelleen heidän tuotantohuoneessaan.

Pienen keskustelun jälkeen sovittiin, että takki luodaan uudelleen kaikkine alkuperäisine yksityiskohtineen ja lisäämällä vahvikkeita sinne, missä alkuperäinen oli kulunut. Tuloksena oli takki, joka on valmistettu kestämään 45 vuotta ja ylikin. Takki, joka kuluu ja kerää muistoja jopa paremmin kuin alkuperäinen.

Oliivi.

Oliivi.

Taylor Stitch Moto Jacket on valmistettu kromiparkitusta rumpuvärjätystä härännahasta, jonka on tuottanut sama nahkaverstas kuin Albertin alkuperäisen takinkin nahan. Värivaihtoehtoja on kaksi, alkuperäinen viskinsävy ja oliivinvihreä.

Vuonna 1973 Albertilla ei ollut mitään aavistusta siitä, millainen vaikutus takilla olisi häneen tai hänen poikaansa. Se on todellinen perintökalleus, joka on jokaisen siitä maksetun senttinsä arvoinen.

Taylor Stitch valmistuttaa Golden Bearissa takista rajoitetun erän. Lisätietoja valmistajan kotisivuilta.

Taylor Stitch viskinruskea.

Taylor Stitch viskinruskea.

Originaali ja nykyinen tuotantoversio. Ajan patina vain parantaa nahkarotsia.

Originaali ja nykyinen tuotantoversio. Ajan patina vain parantaa nahkarotsia.