Garmin Zümo XT täyttää sitä aukkoa, mikä on ollut adventure-kelpoisten navigaattoreiden kohdalla. Garminin kartathan tunnistavat myös teiden ulkopuoliset alueet, ja erikoistuneita maastoajoon tarkoitettuja navigaattoreita on ollut saatavilla, mutta varsinainen ison valmistajan seikkailunavigaattori on puuttunut.

Lupausten mukaan uuden XT:n näyttö on paitsi isokokoinen, 5,5", myös erittäin kirkas, joten siitä pitäisi olla apua auringonpaisteella, ja kosketusnäyttö toimii ajohanskoilla.

Näytön voi asentaa joko normaaliin vaaka-asentoon tai pystyyn.

Zümo XT:ssä on Garminin uusi seikkailureitti-optio (Adventurous Routing), jonka avulla löytää jännittävimmät ja kauneimmat reitit. Adventuremotoristeille on myös suunnattu mahdollisuus käyttää mukaanladattuja topografisia karttoja. Lisäksi kuljettaja voi seurata reittiään lintuperspektiivistä (Birdseye Satellite Imagery) lataamalla tarvittavat tiedostot palvelimelta ilman rekisteröitymistä.

Reitin tallentaminen tai jakaminen on helppoa uuden navigaattoriin sisäänrakennetun toiminnon avulla. Käyttäjä voi ladata langattomasti yrityksen ja erehdyksen kautta löytämänsä suosikkireitit GPX-tiedostoina Garmin Drive appin avulla. Lisäksi sovelluksen kautta voi vastaanottaa liikennetiedotteita, polttoainehintoja ja säätietoja niissä maissa, missä palvelut ovat saatavilla.

Zümo XT:ssä on myös muita turvaominaisuuksia, kuten Bluetooth-handsfree-puhelut, se myös tiedottaa automaattisesti ennalta valituille henkilöille, jos kuljettaja joutuu onnettomuuteen. Lisäksi XT:n voi yhdistää langattomasti yhteensopivaan Garminin satelliittipuhelimeen kaksisuuntaista tekstiviestintää, sijainnin jakoa ja interaktiivisen SOS-merkin lähettämistä varten.

Motoristi voi myös striimata älypuhelimiinsa tallennettua musiikkia tai soittaa navigaattorin muistiin tallennettua musiikkia. Sisäänrakennettu wifi auttaa pysymään erossa johdoista ja kaapeleista, kun haluat päivittää navin karttoja tai ohjelmistoa.

Laitteen akunkesto on jossain 3,5-6 tunnin välillä riippuen näytön kirkkausasetuksista. Zümo XT:n voi tietenkin myös asentaa pyörän virransyöttöjärjestelmään.

Garmin Zümo XT:n toimitukset alkanevat vielä maaliskuun mittaan. Sen hinta on 549 €. Lisätietoja Garminin sivustolta täältä. Mikäli XT:tä esittelevä video ei jostain syystä näy, voit katsoa sen täällä.